Ράλι αντίδρασης στο ΧΑ με τράπεζες και blue chips

Ράλι αντίδρασης στο ΧΑ με τράπεζες και blue chips

Το ράλι των ευρωπαϊκών αγορών ακολουθεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο σε μια συνεδρίαση εξαιρετικά περιορισμένων συναλλαγών, με τους αγοραστές να έχουν τον πλήρη έλεγχο, οδηγώντας το Γενικό Δείκτη πάνω από τις 650 μονάδες με άνοδο άνω του 2%, έχοντας ως αιχμή του δόρατος τις τράπεζες αλλά και τις ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Σαράντης και Lamda Development.

Οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα κάνουν ράλι αντίδρασης, με τον DAX της Φρανκφούρτης να κερδίζει 2,65% πλησιάζοντας τις 12.600 μονάδες, ενώ ράλι καταγράφει και ο ευρωπαϊκός νότος, με τον ΙΒΕΧ 35 της Μαδρίτης στο +3,72% και τον ιταλικό FTSE MIB στο +2,80%.

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον και με τους πωλητές εξοβελισμένους, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. έχει φτάσει στις 657 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 2,53%, ενώ σε πολύ ήπιο τέμπο διαμορφώνονται οι συναλλαγές που φτάνουν μόλις στα 30 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 έχει ανέλθει στις 1.586 μονάδες με άνοδο 2,43%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στις 385 μονάδες με άνοδο 4,19%.

Στις τράπεζες, ξεχωρίζει με κέρδη άνω του 6% η Εθνική, στο +4,57% η Πειραιώς, ενώ πλέον του 3% ενισχύονται οι Alpha Bank και Eurobank. Στον FTSE 25 όλες οι μετοχές – πλην της Coca Cola HBC – κινούνται θετικά, ενώ ξεχωρίζουν οι ΓΕΚ Τέρνα (+4,72%), Σαράντης, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Lamda Development, ΟΤΕ, Viohalco, Motor Oil, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος κ.α.

Στο χώρο του Mid Cap, η εικόνα είναι επίσης θετική, με τον AVAX να ξεχωρίζει με άνοδο 6,86%, στο +5,49% η Intracom Holdings, ενώ σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι MIG, ΟΛΘ, Πλαστικά Θράκης, Attica Bank, Cenergty Holdings, Κρι Κρι, ΕΥΑΘ, Autohellas και Intrakat. Στο σύνολο της αγοράς, 73 μετοχές ενισχύονται έναντι 30 που υποχωρούν.