Τραμπ και Ντράγκι έδωσαν ώθηση στη Wall Street - Άλμα 1,35% ο Dow

Τραμπ και Ντράγκι έδωσαν ώθηση στη Wall Street - Άλμα 1,35% ο Dow

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές φαίνεται να διατηρούν μια πιο αισιόδοξη στάση μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων λόγω του «επίμονα χαμηλού» πληθωρισμού.

Συγκεκριμένα, σαφή ήταν τα σχόλια του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ο οποίος δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα χαλαρώσει ξανά την πολιτική της εάν συνεχιστεί αυτό το κλίμα αδύναμης ανάπτυξης και πολιτικής αβεβαιότητας.
Σημείωσε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα συζητήσουν τις προσεχείς εβδομάδες πώς θα αντιδράσουν απέναντι στην ύφεση.

Παράλληλα, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται και η δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ   είχε μια «πολύ καλή» συνομιλία με τον Σι Τζιπίνγκ, επιβεβαιώνοντας ότι θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Οζάκα της Ιαπωνίας την επόμενη εβδομάδα.

Σ'' αυτό το κλίμα άλμα ύψους 1,35% κατέγραψε ο βιομηχανικός Dow Jones στις 26.227 μονάδες ενώ σε ανάλογο κλίμα κινήθηκε και ο S&P 500 που ενισχύθηκε κατά 0,98% στις 2.905 μονάδες.

Τέλος, αύξηση κατά 1,39% σημείωσε και ο τεχνολογικός Nasdaq στις 7.911 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Facebook κερδίζει 1,22% με τον κολοσσό των social media να σχεδιάζει να λανσάρει ένα νέο ψηφιακό νόμισμα, το Libra, με τη στήριξη περισσότερων από 20 εταιρειών.

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 1.269 εκατομμύρια αυξήθηκαν οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Μάιο, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις έκαναν λόγο για 1.23 εκατ.