ΓΔ: 890,57 -4,13 (-0,46 %)

Τζίρος: 26,51 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2020η
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

ΓΔ: 890,57 -4,13 (-0,46 %)

Τζίρος: 26,51 εκατ. €   RT

To Small Cap roadshow φωτίζει τους μικρούς θησαυρούς του ταμπλό

To Small Cap roadshow φωτίζει τους μικρούς θησαυρούς του ταμπλό

Ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο το 3ο roadshow του ελληνικού χρηματιστηρίου για τις μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης και τα λεγόμενα small caps. Το συνέδριο γίνεται διαδικτυακά και περιλαμβάνει μόνο on line «συναντήσεις» (one-to-one meetings) αναλυτών και διαχειριστών με τα στελέχη των εταιρειών που συμμετέχουν, δεν περιλαμβάνονται δηλαδή άλλα events, ομιλίες κ.λπ.

Η Ικτίνος προστέθηκε τελευταία στιγμή στην εκδήλωση, στην οποία συνολικά συμμετέχουν 15 εισηγμένες εταιρείες που ανήκουν στη μικρή κεφαλαιοποίηση. Πιο αναλυτικά, το παρών δίνουν οι εταιρείες Alpha Trust ΑΕΔΑΚ, BriQ Properties ΑΕΕΑΠ, Δρομέας, Entersoft, Epsilon Net, Euroxx, Foodlink, Inftracom Holding, Paperpack, Παπουτσάνης, Performance Technology, Π. Πετρόπουλος, Profile, REDS και Ικτίνος.

Τα τελευταία τρία χρόνια η διοίκηση του χρηματιστηρίου κάνει προσπάθειες να «φωτίσει» και το χώρο των Mid και Small Caps, διοργανώνοντας τέτοιες εκδηλώσεις «διαφήμισης» και αυτής της κατηγοράς εισηγμένων εταιρειών. Αυτές οι προσπάθειες αποσκοπούν στο να «φωτιστεί» και ο χώρος της μεσαίας και κυρίως μικρής κεφαλαιοποίησης, όπου τα τελευταία πολλά χρόνια, διέπεται από συμπτώματα χαμηλής εμπορευσιμότητας, μικρού ενδιαφέροντος και σχεδόν μηδενικής επιρροής στο ευρύτερο status quo της αγοράς.

Όπως και στις προηγούμενες εκδηλώσεις, το παρόν δίνουν και εταιρείες από την Εναλλακτική Αγορά (Euroxx, Foodlink και Performance Technology), καθώς και δύο ακόμη, οι Entersoft και Epsilon Net, που φέτος μεταπήδησαν από την ΕΝ.Α. στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.

Στόχος της ΕΧΑΕ είναι να αναδειχθεί η νέα γενιά των εισηγμένων επιχειρήσεων που θα καταφέρουν να ανέβουν κλίμακα ισχύος και να συμπεριληφθούν στις μετοχές της μεσαίας ή και υψηλότερης κεφαλαιοποίησης. Άλλωστε, υπάρχουν παραδείγματα εταιρειών όπως π.χ. Μυτιληναίος, Jumbo, Aegean Airlines, Σαράντης κ.α. που ξεκίνησαν από τα Small Caps και την Παράλληλη Αγορά του Χ.Α. και πλέον εδώ και χρόνια αποτελούν μέλη της ελίτ και του FTSE 25.

Σκοπός είναι να δοθεί η ευκαιρία παρουσίασης και των εταιρειών μικρής αποτίμησης και να γίνει ένα καλύτερο focus στον συχνά αδικημένο χώρο αυτής της κατηγορίας μετοχών. Έναν χώρο που κρύβει... διαμάντια, όμως το γεγονός ότι οι όγκοι και οι τζίροι στην αγορά «καταδυναστεύονται» από τις τράπεζες και τα ισχυρά blue chips, πολλές φορές η υπόλοιπη αγορά μένει στο επενδυτικό περιθώριο.