Το σημαντικότερο γεγονός του 2020 στην ιστορία των crypto: 435 εκατ. δολάρια για τη νέα εποχή του Ethereum

Το σημαντικότερο γεγονός του 2020 στην ιστορία των crypto: 435 εκατ. δολάρια για τη νέα εποχή του Ethereum

Την τελευταία ημέρα της προθεσμίας για την επτιυχημένη μετάβαση στο Ethereum 2.0, η κοινότητα του Ethereum κλείδωσε 694.720 ΕΤΗ αξίας περίπου $435 εκατομμυρίων. Πέντε χρόνια μετά το λανσάρισμα του Ethereum, o “παγκόσμιος υπολογιστής” θεωρείται το πιο επιτυχημένο blockchain, φιλοξενώντας χιλιάδες αποκεντρωμένες εφαρμογές, πάνω από $100 δισ. κεφαλαίων, και έχουν πραγματοποιηθεί συναλλαγές κατά το 2020 που ξεπερνούν το $1 τρισ.

Η νέα φάση του δικτύου που θα δώσει νέες τεχνολογικές δυνατότητες, θα διαρκέσει περίπου δύο χρόνια. Με βάση τα $ΕΤΗ που έχουν κλειδωθεί αυτή την στιγμή, το επιτόκιο επιβράβευσης (APR) όσων συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία θα κυμαίνεται περίπου στο 18%. Στην ακριβή διαδικασία που και τις αλλαγές που θα επιφέρει, έχουμε αναφερθεί εκτενώς σε προγενέστερο άρθρο μας 

Παρά για τις αρχικές αμφιβολίες για το πόσο γρήγορα θα καλυφθεί το ελάχιστο όριο των 524.288 που είχε τεθεί ως απαραίτητο για την ασφάλεια του δικτύου, ο στόχος επιτεύχθη πραγματικά την τελευταία ημέρα. Συγκεκριμένα τις τελευταίες 14 ώρες κατατέθηκαν τουλάχιστον 200.000 $ΕΤΗ.

Η τιμή του $ΕΤΗ ήταν πιθανότερο, όπως έχουμε ήδη επισημάνει, να κινηθεί ανοδικά καθώς προσεγγίζουμε την 1η Δεκεμβρίου. Αυτό επιβεβαιώνεται με την άνοδο +26,11% που σημείωσε σε διάρκεια μιας εβδομάδας το ψηφιακό νόμισμα, αν και η πλειονότητα των κρυπτονομισμάτων σημείωσε αντίσοιχη αύξηση το ίδιο χρονικό διάστημα.

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η ανάλυση των δεδομένων από το Etherscan.io, σχετικά με την συμμετοχή στο πιο σημαντικό γεγονός στην ιστορία των κρυπτονομισμάτων το 2020.

Στο πρώτο γράφημα επάνω αριστερά, βλέπουμε τον αριθμό των συμμετεχόντων με βάση τις καταθέσεις. Ο συντριπτικά μεγαλύτερος αριθμίς, δηλαδή 1400 άτομα έχουν καταθέσει απλά το ελάχιστο όριο των 32 όπως αυτό οριζόταν. Ιδιαίτερα μικρός παραμένει ο αριθμός των συμμετεχόντων που έχει συμμετέχει με παραπάνω από 1000 ΕΤΗ.

Συνολικά συμμετείχαν λίγο παραπάνω από 2000 άτομα. Με τις τωρινές αξίες κάποιος που έχει συμμετέχει με 34 $ΕΤΗ θα κερδίζει περισσότερο από $3.100 δολάρια τον χρόνο!

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.