Το κρίσιμο σταυροδρόμι των 400 δολαρίων για το Ethereum και οι εκτιμήσεις για την πορεία του

Το κρίσιμο σταυροδρόμι των 400 δολαρίων για το Ethereum και οι εκτιμήσεις για την πορεία του

Με το Bitcoin να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των αγορών τόσο σε κεφαλαιοποίηση αλλά και όγκο συναλλαγών, το Ethereum που αποτελεί τον βασικό δείκτη για την πορεία των altcoins (όπως ονομάζονται όλα τα άλλα κρυπτονομίσματα, πέρα από το Bitcoin), υποχωρεί σε σύγκριση με το Bitcoin. Η διαπραγμάτευση του ETH/BTC έχει υποχωρήσει κατά 30% τους τελευταίους δύο μήνες.

Ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένα για την τιμή διαπραγμάτευσης του Ethereum είναι το όριο των $270, στο οποίο συνάντησε υψηλή αντίσταση για περισσότερο από ένα χρόνο, και κατάφερε να ξεπεράσει μόλις τους τελευταίους μήνες. Παρά την ανοδική πορεία, ακόμα δεν έχει καταφέρει να θεμελιώσει υψηλότερο bottom από το επίπεδο των $270. Στον αντίποδα, οι κινητοί μέσοι όροι τόσο των 100 αλλά και των 200 εβδομάδων, δείχνουν θετικοί καθώς το Ether βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Πρόσφατα επιχείρησε να ξεπεράσει το επίπεδο των $400, στο οποίο βρήκε ισχυρή αντίσταση από πωλητές. Εάν το $ΕΤΗ κατάφερνε να ξεπεράσει το επίπεδο των $450, δεν υπήρχε ισχυρή αντίσταση των αγορών ακόμα και μέχρι το επίπεδο των $800.

Να σημειώσουμε πως το release, για το staking του Ethereum 2.0 αναμένεται τον Νοέμβριο, ωστόσο αυτό έχει ήδη καθυστερήσει και μεταβληθεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Εάν αυτό πραγματοποιηθεί επιτυχώς, μεγάλος αριθμός Ethereum θα δεσμευτούν και δεν θα είναι διαθέσιμα στην ελεύθερη αγορά.

Εάν υπήρχε σαφής εικόνα για το συγκεκριμένο event, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ιδιαίτερα θετική επίδραση στην αξία διαπραγμάτευσης του δημοφιλούς ψηφιακού νομίσματος. Σύμφωνα με τον developer της Consensys Ben Edgington, βρισκόμαστε κοντά στην Phase 0 του Ethereum 2.0 Αυτή η φάση περιλαμβάνει την δημιουργία του “Deposit Contract” Για να συμμετέχει κάποιος στην επαλήθευση των blocks του Ethereum 2.0 θα χρειάζεται 32 ΕΤΗ, τα οποία αξίζουν περίπου $12.000, τα οποία πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως “ενέχυρο” για 2 χρόνια.

Σήμερα σχεδόν το ένα τέταρτο της είναι κατατεθειμένο στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με την πλατφόρμα analytics της ViewBase.

Συνολικά, 26,768,260 ΕΤΗ είναι κατατεθειμένα στα ανταλλακτήρια, που αντιστοιχούν στο 23,6% της συνολικής κυκλοφορίας του Ether, που αξίζουν περίπου $10,3 δις. Τα 26 εκατομμύρια βρίσκονται στα 10 μεγαλύτερα ανταλλακτήρια, ενώ μόνο το Coinbase έχει το 7,5% του συνόλου της κυκλοφορίας. Αντίστοιχα στα ανταλλακτήρια είναι κατατεθειμένο μόνο το 8,1% της συνολικής κυκλοφορίας του Bitcoin. Σύμφωνα με τον αναλυτή Willy Woo, η μικρή διαθεσιμότητα κρυπτονομισμάτων σε κεντροποιημένα ανταλλακτήρια δείχνει επενδυτές με μακροπρόθεσμο ενδιαφέρον, που ασφαλίζουν τα ψηφιακά τους νομίσματα σε cold wallets.

*Αποποίηση Ευθύνης:Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.