ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

Το κλικ στην Kapopoulos Auction House που έγινε συνήθεια!

Το κλικ στην Kapopoulos Auction House που έγινε συνήθεια!

Ο ζωγράφος Benoit Paré είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση στα εικαστικά μας πράγματα. Γεννημένος στο Παρίσι (γ. 1961), εδώ και πολλά χρόνια ζει στη χώρα μας όπου μεταφέρει το περίφημο ελληνικό τοπίο στην pop art αισθητική. Μαθητής του Κεσσανλή, αφομοίωσε τα σύγχρονα εικαστικά ρεύματα, αρχικά στο Παρίσι και κατόπιν στην Αθήνα, εμπλουτίζοντας την παλέτα του με ταξίδια στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Την ποπ ζωγραφική του Παρέ έχει αγκαλιάσει η οικογένεια Καπόπουλου, παρουσιάζοντας έργα του από το δίκτυο των γκαλερί της Kapopoulos Fine Arts, αλλά κι από τις ψηφιακές δημοπρασίες που διεξάγει κάθε εβδομάδα. Εκεί, βρίσκουν μόνιμα θέση καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες και σύγχρονοι ταλαντούχοι δημιουργοί σε μια εύχρηστη ιστοσελίδα, γεμάτη ομορφιά.

Στην ψηφιακή δημοπρασία που έχει οριστεί το τριήμερο από 26 έως 28 Φεβρουαρίου, το «παρών» δίνει ο Παρέ με δύο έργα. Στη φωτογραφία επάνω, το αυτοκίνητο εποχής που παραπέμπει στην πολυθρύλητη στοιχειωμένη «Κριστίν» του Στίβεν Κινγκ (μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο), φέρει στην πινακίδα την υπογραφή του καλλιτέχνη και «οδηγεί» ως πρώτος λαχνός την ψηφιακή πώληση. Το έργο (ακρυλικό σε καμβά) βγαίνει στα 800 ευρώ, στη διάσταση 60x80 εκ. Στη μισή τιμή (400 ευρώ) και λίγο μικρότερο σε διάσταση (40x60 εκ.), προσφέρεται ένα δροσερό έργο του Παρέ που απηχεί την αγάπη του για το καλοκαίρι.

Σε pop αισθητική και ο Benjamin Spark, που μας τον σύστησε από τις Βρυξέλλες το «νέο αίμα» του οίκου, ο Γρηγόρης Καπόπουλος. Ο Σπαρκ φέρνει ευφάνταστα στην «επικαιρότητα», χρησιμοποιώντας ως φόντο έντυπο υλικό από εφημερίδες ή περιοδικά (το έχει κάνει και με το διεθνώς βραβευμένο εξώφυλλο της εφημ. «Φιλελεύθερος»), δημοφιλείς χαρακτήρες της λαϊκής κουλτούρας όπως super ήρωες. Εδώ, προβάλλει εντυπωσιακά η Catwoman σε ένα έργο μνημειακών διαστάσεων (150x100 εκ.). Ήδη καθιερωμένος στο πεδίο της ευρωπαϊκής pop art, θεωρείται – και λόγω ηλικίας (γ. 1969) -, ότι έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης στο χρηματιστήριο της διεθνούς τέχνης. Το έργο (λαχνός 24) διατίθεται στα 2.700,00€.

Τα κορίτσια του Γιώργου Σταθόπουλου, ενός Δασκάλου πια της εγχώριας τέχνης, μας «υπόσχονται» καλύτερες μέρες στο αιώνιο ελληνικό καλοκαίρι. Αυτές οι «τρεις χάριτες» (λαχνός 38) αποδίδονται σε ένα μοναδικό έργο (δεν είναι τύπωμα ή χαρακτικό), με ακρυλικά σε χαρτόνι. Διατίθεται στην πολύ καλή τιμή των 600,00€.

Αισθαντικό κι αγαπημένο θέμα στην τέχνη του Μίλτου Παντελιά, είναι το προσφερόμενο έργο με τις πτυχώσεις. Καμωμένο με μικτή τεχνική σε καμβά, φέρει την ατμόσφαιρα παλιάς φωτογραφίας (δαγκεροτυπία) με το χαρακτηριστικό αχνό χρώμα του ζωγράφου. Ο Παντελιάς αποδίδει εξαίσια την πατίνα του χρόνου και τυλίγει τις εικόνες του με ένα «ζωγραφικό μαγνάδι», εντελώς προσωπικό. Αρχική τιμή του έργου (λαχνός 35) είναι 1.450,00€.

Ο Γέρος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Αλλεπάλληλες ατομικές εκθέσεις κοινό και φήμη. Xάρη στην προσωπικότητά του – και στο έργο του - απέκτησε κοινό έξω από τα ελληνικά σύνορα, Kολομβία, Nέα Yόρκη, Mεξικό. Εδώ έχουμε ένα μοναδικό δείγμα του καλλιτέχνη (ακρυλικό σε καμβά) που συγκεντρώνει τις πιο αναγνωρίσιμες εικόνες του δημιουργού. Αυτό το «σήμα κατατεθέν» έχει αρχική τιμή 1.700,00€

Σακαγιάν, Κεχαγιόγλου, Κωστής Γεωργίου και πολλά άλλα γνωστά ονόματα συνθέτουν την ψηφιακή δημοπρασία που ξεκινάει την Παρασκευή στις 19:00 και είναι ενεργή μέχρι την Κυριακή στις 22:00. Για συμμετοχή επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.kapopoulosart.gr/auctions/