Το Κασμίρ «ανησυχεί» τη Wall

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, 17:03
-A +A

Με μικρές απώλειες συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι γεωπολιτικές εξελίξεις στο Κασμίρ με την ένταση μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, ανησυχούν τους επενδυτές.

Παράλληλα, η προσοχή όλων επικεντρώνεται στην διήμερη κατάθεση του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Κογκρέσου που ξεκίνησε χτες.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 75,70 μονάδες ή 0,29% στις 25.989 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 24,45 μονάδες ή 0,33% στις 7.524 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 6,98 ή 0,19% και κινείται στις 2.786 μονάδες.

Την επιφυλακτική προσέγγιση της κεντρικής τράπεζας υπεραμύνθηκε ο επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ την πρώτη μέρα κατάθεση στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων.

Ο κ. Πάουελ επεσήμανε ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία που δείχνουν την επιβράδυνση της αμερικάνικης οικονομίας παρά το γεγονός ότι οι δείκτες εμπιστοσύνης είναι υψηλοί. Ωστόσο δήλωσε ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή και ότι η Fed βλέπει σημάδια ενίσχυσης των μισθών.

Επικίνδυνα κλιμακώνεται η ένταση στα σύνορα μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν καθώς σύμφωνα με εκπρόσωπο των Πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων, η πολεμική αεροπορία της χώρας κατέρριψε σήμερα δύο ινδικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον πακιστανό αξιωματούχο ένα από τα αεροσκάφη έπεσε στα εδάφη του Κασμίρ που ελέγχεται από το Πακιστάν και το άλλο στην ινδική πλευρά της γραμμής ελέγχου.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Weight Watchers International Inc κάνει βουτιά 16% καθώς η εταιρεία αδυνατίσματος χθες ανακοίνωσε τα αποτελέσματα τριμήνου, σχολιάζοντας ότι έκαναν ένα «αδύναμο» ξεκίνημα για το 2019.

Την ίδια ώρα, σημαντικές απώλειες καταγράφει 16% η μετοχή Dean Foods Co με την εταιρεία να ανακοινώνει απώλειες μεγαλύτερες από αυτές που ανέμεναν οι αναλυτές.

Νωρίτερα, με με μεικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να κερδίζει 0,50%.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα