7ος χρόνος, ημέρα 2177η
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021

To Ethereum σε νέα υψηλά

To Ethereum σε νέα υψηλά

Το Ethereum σε νέα υψηλά ξεπερνώντας τα $2.700 το βράδυ της Τετάρτης, συνεχίζοντας το ράλι των τελευταίων τεσσάρων ημερών - με τα κέρδη να ξεπερνούν το 20%. Η κεφαλαιοποίηση του μεγαλύτερου blockchain πλέον ξεπερνάει τα $345 δις.

Μία από τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας ήταν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων λανσάρει ψηφιακό ομόλογο αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ στο δημοφιλές blockchain, με τις τράπεζες Goldman Sachs, Banco Santander & Societe Generale να αναλαμβάνουν την πώληση

Η θυγατρική της Societe Generale SFH ανακοίνωσε την έκδοση του ομολόγου σαν security token στο δημόσιο δίκτυο του Ethereum.

Την ίδια στιγμή η JPMorgan εκθειάζει στους πελάτες της το Ethereum, εξηγώντας τους λόγους που οι αποδόσεις του δεύτερου μεγαλύτερου σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονομίσματος, ξεπέρασαν αυτές του Bitcoin.

H αναφορά του τραπεζικού ιδρύματος σημείωσε πως παρόλο τις πρόσφατες ρευστοποιήσεις μεγάλων θέσεων futures, οι τιμές spot του Ethereum επανήλθαν πιο σύντομα από αυτές του Bitcoin. Ένας από τους λόγους ήταν και η καλύτερη ρευστότητα στα ETH Futures.

Η τράπεζα εξυμνεί την αυξανόμενη ζήτηση των εφαρμογών του δικτύου, ειδικά αυτών της αποκεντρωμένης οικονομίας, εξηγώντας ότι τεχνολογικά δημιουργεί σημαντικότερη ζήτηση από το Bitcoin.

Το Metamask, το μεγαλύτερο wallet του Ethereum, πλέον ξεπερνάει τους 5 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, σημειώνοντας αύξηση των χρηστών του κατά 5 φορές τους τελευταίους έξι μήνες. Από τις πιο σημαντικές αγορές αναδεικνύονται η Ινδία και η Ινδονησία, ενώ το Βιετνάμ και η Νιγηρία είναι μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων αγορών.

Σημειώνεται ότι ο συνιδρυτής του δικτύου Vitalik Buterin, στο συνέδριο Scaling Ethereum Summit παρουσίασε το ομολογουμένως φιλόδοξο πλάνο ανάπτυξης του δικτύου την επόμενη τριετία. Από αυτό πρέπει να συγκρατήσουμε πως η μετάβαση από τον αλγόριθμο Proof of Work σε Proof of Stake, είναι μόνο η αρχή, ενώ πρέπει να αναμένουμε σε σημαντικότερες αλλαγές και καινοτομίες σε επίπεδο υποδομής και ασφαλείας.