To Coinmarketcap «ξαναβρήκε τα λογικά του» - Αποκαταστάθηκαν οι εξωφρενικές τιμές

To Coinmarketcap «ξαναβρήκε τα λογικά του» - Αποκαταστάθηκαν οι εξωφρενικές τιμές

Η «ζημιά» στην πλατφόρμα μετάδοσης δεδομένων για τις τιμές κρυπτονομισμάτων, Coinmarketcap, αποκαταστάθηκε νωρίτερα σήμερα. Η ζημιά όμως για μια από τις μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων παγκοσμίως, θυγατρικής του ανταλλακτηρίου Binbance, έγινε. Οι εξωφρενικά υψηλές τιμές στην πλατφόρμα που έδειχναν χθες βράδυ τα κρυπτονομίσματα να κερδίζουν τρισεκατομμύρια δολάρια, ανέδειξαν το πόσο ευάλωτες είναι ακόμη και οι ισχυρότερες πλατφόρμες διεθνώς.

Νωρίτερα σήμερα, η coinmarketscap.com ενημέρωσε ότι το πρόβλημα με τη μετάδοση δεδομένων αποκαταστάθηκε. Η εταιρεία ζήτησε συγνώμη για την αναστάτωση και γνωστοποίησε ότι προχωρά σε επανεκκίνηση των διακομιστών της προκειμένου να βεβαιωθεί ότι θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση.

Θυμίζουμε ότι χθες τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας στην πλατφόρμα του Coinmarketcap άρχισαν να εμφανίζονται εξωφρενικά υψηλές διακυμάνσεις σε όλα τα κρυπτονομίσματα τα οποία έδειξαν ποσοστιαίες μεταβολές κατά χιλιάδες τοις εκατό και αξίες τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μπορεί πρόβλημα απώλειας χρημάτων να μην έχει διαπιστωθεί ακόμη, ωστόσο το γεγονός ότι πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα τιμών, θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στις αγορές κρυπτονομισμάτων.

Όπως σημειώναμε στο liberalmarkets το μεγαλύτερο πρόβλημα προκύπτει ότι τα περισσότερα aggregators βασίζονται στο CoinMarketCap όποτε το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλοί πάροχοι.

Το CMC είχε αγοραστεί πέρυσι από το ανταλλακτήριο Binance, γεγονός που δημιουργεί ανησυχίες για το εάν ένα προϊόν του μεγαλύτερου ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων μπορεί να γίνει στόχος κυβερνοεπίθεσης τόσο εύκολα.

Έκδηλη είναι η ανησυχία το πως θα επηρεάσει πιθανώς εφαρμογές της αποκεντρωμένης οικονομίας, price oracles, και πιθανές συνέπειες που μπορεί να έχει σε αλγόριθμους δημιουργώντας σύγχυση στην αγορά.

Διαβάστε ακόμη: Το Coinmarketcap θύμα hacking – Όλα τα crypto ...κερδίζουν τρισεκατομμύρια!