7ος χρόνος, ημέρα 2157η
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Το Χρηματιστήριο κράτησε ζεστές τις μηχανές του για τη συνέχιση της ανόδου

Το Χρηματιστήριο κράτησε ζεστές τις μηχανές του για τη συνέχιση της ανόδου

Στο ρελαντί κινήθηκε σήμερα ο Γενικός Δείκτης μετά από δύο σημαντικές συνεδριάσεις, κλείνοντας για πέμπτη συνεχόμενη φορά θετικός με τη βοήθεια της καλής δημοπρασίας στις 915,75 μονάδες με +0,14%.

Η συντήρηση των επιπέδων μαζί με την πολύ καλή απορρόφηση των - μέτριων, σήμερα - ρευστοποιήσεων προδιαθέτει θετικά για τη συνέχεια.

Οι περισσότερες δεικτοβαρείς μετοχές έχουν εν ισχύ αγοραστικό σήμα, με σημαντικότερη από τις εξαιρέσεις εκείνη της Alpha Bank (+0,88%), όπου αναμένουμε την ενδεχόμενη διάσπαση των 1,16 ευρώ ώστε να αποκτήσει σημαντική ώθηση, τόσο η ίδια, όσο και το σύνολο της αγοράς, τουλάχιστον από ψυχολογικής πλευράς.

Η συναλλακτική δραστηριότητα επανήλθε στα μέτρια επίπεδα, σήμερα 43 εκατ. ευρώ, χωρίς σημαντικές προσυμφωνημένες συναλλαγές. Από τις 25 μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, 12 έκλεισαν θετικές, ενώ ο Δείκτης άλλαξε πρόσημο 13 φορές, με στενό εύρος διακύμανσης μικρότερο κι από 5 μονάδες (-0,26% έως +0,18%).

Αξιοπρόσεκτη, για άλλη μια φορά, η συμπεριφορά των μετοχών πληροφορικής. Σήμερα είχε την τιμητική της αυτή της Profile (+10,57%), που έχει υποαποδώσει σημαντικά έναντι του τόσο επιθετικού της κλάδου. Κοντά της και οι Performance (+4,07%) και Entersoft (+0,2%) αμφότερες να καταγράφουν νέα ιστορικά υψηλά, με τη δεύτερη μόνο ενδοσυνεδριακά, κοντά στα 150 εκατ. κεφ/ση, πλέον. Βεβαίως, οι Epsilon (+3.75%) και Ίλυδα (+2,52%) έδωσαν το παρόν.

Τα παραπάνω έρχονται σε συσχέτιση με το διεθνές περιβάλλον, που τουλάχιστον στις ευρωαγορές συντηρήθηκε μέτρια πτωτικό κλίμα. Οι ΗΠΑ κινούνται στο αμετάβλητο με βασικό άξονα την εν εξελίξει συνάντηση των αξιωματούχων της Fed (σήμερα και αύριο), ενώ οι βασικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας ως προς την αγορά εργασίας ήταν ουδέτερες.

Για τη συνέχεια, διατηρείται το κλίμα αισιοδοξίας. Ο Γενικός έχει εισέλθει ήδη σε περιοχή νέας ανοδικής τάσης με πρώτο στόχο τις 950 μονάδες, που συνιστά και το ψυχολογικό όριο λόγω του ότι αφορά στα υψηλά επίπεδα προ πανδημίας, και των οποίων οι προσέγγιση σηματοδοτεί επίσημα την «ανάρρωση» από αυτήν.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.