Το Brexit «φοβίζει» τη Wall Street

Το Brexit «φοβίζει» τη Wall Street

Με απώλειες ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας για τους τρεις βασικούς δείκτες καθώς το ράλι ανόδου κατά τη διάρκεια της τελευταίας ώρας χθες δεν ήταν ικανό να δώσει νέα ώθηση και σήμερα.

Όσο πλησιάζουν οι μέρες για το βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, σχετικά με την παραμονή της χώρας ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυξάνει η ανησυχία στις τάξεις των επενδυτών για ενδεχόμενες οικονομικές εξελίξεις, ιδιαίτερα στην περίπτωση του Brexit.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε απώλειες 58,07 μονάδες (0,33%) κλείνοντας στις 17.675 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που σημείωσε απώλειες 44,58 μονάδων (0,92%) έκλεισε στις 4.800 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 6,77 μονάδες (0,33%) και έκλεισε στις 2.071 μονάδες.

Για τον S&P 500 οι εβδομαδιαίες απώλειες ήταν οι μεγαλύτερες από τον Απρίλιο ενώ για τον Dow Jones από τα μέσα Μαΐου.

Στα κυριότερα μακροκοικονομικά νέα, μείωση κατέγραψε ο αριθμός ανέγερσης νέων κατοικιών τον Μάιο στις ΗΠΑ, ωστόσο παραμένει σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που δείχνει ότι ο κλάδος των κατασκευών κατοικιών ανακάμπτει μετά από μια μεγάλη περίοδο ύφεσης.

Οι ανεγέρσεις κατοικιών υποχώρησαν 0,3% στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 1,16 εκατομμυρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου.

Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του MarketWatch έκαναν λόγο για 1,145 εκατομμύρια.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Microsoft υποχώρησε κατά  0,52%, μετά τη δήλωση της εταιρείας αργά την Πέμπτη ότι αγοράζει τη Wand Labs και ότι έχει ενωθεί με την KIND Financial για τη νόμιμη διανομή κάνναβης.

Η μετοχή της Lumber Liquidators ενισχύθηκε κατά  19,05%, καθώς συμφώνησε να μην συνεχίσει τις πωλήσεις αποθεμάτων των κινεζικής κατασκευής ξύλινων δαπέδων, που είχαν βρεθεί στο επίκεντρο ερευνών για καρκινογόνα δράση. 

Η Elizabeth Ardenέκανε άλμα 49.19%, μετά την ανακοίνωση της Revlon ότι θα αγοράσει την αντίπαλό της για 420 εκατομμύρια δολάρια. 

Η Sky Solar Holdings κέρδισε 8,97%, μετά την ανακοίνωση κερδών από την εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.