To Bitcoin μια ανάσα από τα 18.000 δολάρια!

To Bitcoin μια ανάσα από τα 18.000 δολάρια!

Μόνο έκπληξη δεν προξενεί η θεαματική ανοδική πορεία του Bitcoin που ξεπέρασε την Τρίτη 17 Νοεμβρίου το επίπεδο των $17.500 (από το χαμηλό των $16.571) σημειώνοντας υψηλό ημέρας στα $17643. Πλέον οι επενδυτές δείχνουν να οδηγούν το δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα σε υψηλό όλων των εποχών. 

Τρεις είναι οι βασικοί λόγοι για την ανοδική αύξηση: με την αύξηση της τιμής βλέπουμε περισσότερο κάλυψη τόσο από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα, η ισχυρή αντίσταση στο επίπεδο των $16.000 και η συνεχή αγοραστική ζήτηση από θεσμικούς επενδυτές που απορροφά την προσφορά των πωλητών. 

Με ράλι κερδών τουλάχιστον 140% σε ετήσια βάση, το 2020 σηματοδοτεί την χρονιά που το Bitcoin αποτελεί την πιο κερδοφόρα επένδυση. 

Την ίδια στιγμή το Hedge Fund SkyBridge του Scaramucci, που διαχειρίζεται κεφάλαια $9,2 δισ. ετοιμάζεται να τοποθετηθεί στις αγορές των κρυπτονομισμάτων. Όπως δημοσιεύθηκε την Δευτέρα σε έγγραφα που κοινοποιήθηκαν στο U.S Securities & Exchange Commission το SkyBridge έλαβε το πράσινο φως για επενδύσεις τόσο απευθείας σε ψηφιακά νομίσματα αλλά και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων. 

Σύμφωνα με το απόσπασμα “ Το επενδυτικό κεφάλαιο μπορεί να επενδύσει σε ψηφιακά νομίσματα χωρίς απολύτως κανένα περιορισμό στην κεφαλαιοποίηση ή τα τεχνολογικά δεδομένα (ακόμα και σε λιγότερο γνωστά ψηφιακά νομίσματα - δηλαδή τα altcoins). Μέχρι την στιγμή της δημοσίευσης δεν είναι γνωστό εάν τα επενδυτικά κεφάλαια SkyBridge G II Fund LLC και SkyBridge Multi-Adviser Hedge Fund Portfolios LLC έχουν ήδη ξεκινήσει τις τοποθετήσεις τους. 

Την ίδια στιγμή παρουσιάζεται αύξηση του Aggregated Open Interest στην αγορές παραγώγων. Συγκεκριμένα την Δευτέρα άγγιξε υψηλό όλων των εποχών στα $6,3 δισ. Ως Open Interest ορίζεται ως η πλεονάζουσα αξία των παράγωγων προϊόντων που ακόμα δεν έχουν γίνει settled.

O δισεκατομμυριούχος επενδυτής Mike Novogratz έσπευσε να επιβεβαιώσει ξανά την θέση του για την άμεση εκτόξευση της τιμής του Bitcoin στα $65.000 λόγω του συνδυασμού της χαμηλής διαθεσιμότητας και του ολοένα και αυξανόμενου κύματος νέων επενδυτών. 

Σε ένα πρόσφατο Twitter Poll της ηθοποιού Maisie Williams για το εάν θα πρέπει να αγοράσει Bitcoin, με ένα ρεκόρ συμμετοχών που αγγίζει σχεδόν το ένα εκατομμύριο το 46,4% δήλωσε πως αξίζει να λάβει μια θέση long στο Bitcoin (δηλαδή περίπου 500.000 πιστεύουν πως η αξία του Bitcoin θα αυξηθεί από τα σημερινά επίπεδα). 

Μεταξύ των συμμετεχόντων είναι και ο δισεκατομμυριούχος CEO της SpaceX, Elon Musk, που δείχνει να επαναπροσδιορίζει το ενδιαφέρον του για τα ψηφιακά νομίσματα. 

Λίγο νωρίτερα, αναλυτής της Citibank προβλέπει πως το Bitcoin θα ξεπεράσει τα $318.000 τον Δεκέμβριο του 2021. Ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε ότι ο συγκεκριμένος αναλυτής είναι συνηθισμένος να αναφέρεται σε απροσδόκητα υψηλά, καθώς έχει στο παρελθόν καλέσει ιδιαίτερα υψηλές αξίες για τον χρυσό που δεν πραγματοποιήθηκαν. 

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.