ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2053η
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

To Bitcoin διαπραγματεύεται σε χαμηλά τριμήνου: Είναι ευκαιρία η διόρθωση;

To Bitcoin διαπραγματεύεται σε χαμηλά τριμήνου: Είναι ευκαιρία η διόρθωση;

Ο Elon Musk οδήγησε καθοδικά το $BTC, με την απορία να παραμένει εάν η κάθοδος υποστηρίζεται περαιτέρω από την πίεση πώλησης των $BTC που έχει στον ισολογισμό της η Tesla, καθώς ο Musk αναφέρθηκε σε πιθανότητα πώλησης. Ακόμα και οι θερμοί υποστηρικτές του, δείχνουν απογοητευμένοι από την πλέον ύποπτη στήριξη σε ένα κρυπτονόμισμα που δεν έχει ενεργή ομάδα προγραμματιστών και ξεκίνησε ως παρωδία- όπως το Dogecoin.

Η αγορά σχηματίζει short gamma μέχρι τα επίπεδα των $42 χιλιάδων, και πολύ πιθανώς να προχωρήσει σε διόρθωση μέχρι το επίπεδο των $40 χιλιάδων.

Παρατηρώντας τη μεταβλητότητα των αγορών options, είναι ξεκάθαρη η θέση short στις ώρες διαπραγμάτευσης των αγορών της Ασίας. Σε αντίθεση η αγορά του $ETH παρά τον μικρότερο όγκο συναλλαγών παρέμεινε πιο σταθερή.

Σε αντίθεση παρατηρούμε πως η διόρθωση στο $ΕΤΗ οφείλεται κυρίως στην υποχώρηση του $BTC. Αυτό εξηγεί και το γεγονός πως δεν αυξήθηκε ο αριθμός των νέων προς πώληση κρυπτονομισμάτων στα κεντροποιημένα ανταλλακτήρια, ούτε ο όγκος συναλλαγών των αποκεντρωμένων.

Η πτώση του $BTC το οδήγησε σε χαμηλά τριμήνου, αγγίζοντας το χαμηλό των $42.212 τις ώρες διαπραγμάτευσης των ασιατικών αγορών. Αυτά είναι τα επίπεδα που διαπραγματευόταν στις αρχές του Φεβρουαρίου, σημειώνοντας πτώση τουλάχιστον 35% από το υψηλό των $64.480 που διαπραγματευόταν στις 14 Απριλίου.

Πολύ μεγάλο όγκο εισερχόμενων κρυπτονομισμάτων δέχτηκαν τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, κάτι που σηματοδοτεί το ενδιαφέρον των επενδυτών να τοποθετήσουν τα κρυπτονομίσματα που έχουν στην κατοχή τους προς πώληση- σε μεσοπρόθεσμο χρονικό διάστημα.

Αντίστοιχα χρησιμοποιώντας το BookMap παρατηρούμε πολύ υψηλό όγκο πωλήσεων από επενδυτές φάλαινες. Συγκεκριμένα στο επίπεδο των $43.500 είχαμε πώληση τουλάχιστον 8200 $BTC.

Συμβόλαια αξίας μεγαλύτερης από $5.5 δις ρευστοποιήθηκαν, που αποτελεί νέο ρεκόρ. Για πρώτη φορά η κεφαλαιοποίηση του $BTC βρίσκεται στο χαμηλό όριο του 40% έναντι της συνολικής κεφαλαιοποίησης των αγορών κρυπτονομισμάτων.

Η μείωση της αξίας των κορυφαίων κρυπτονομισμάτων, έφερε επίσης μείωση των τελών συναλλαγών με πτώση ως και 70% για να πραγματοποιήσεις συναλλαγές στο δίκτυο.