Περιορίστηκαν οι απώλειες στο Χ.Α.

Περιορίστηκαν οι απώλειες στο Χ.Α.

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Με απώλειες 0,19% ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 593,45 μονάδες, σε μια συνεδρίαση όπου στο δεύτερο μισό υπήρξε προσπάθεια περιορισμού των απωλειών.

Παρά τις πιέσεις που δέχτηκε ο γενικός δείκτης στο πρώτο μισό της συνεδρίασης, όπου προς τα μέσα αυτής να σημειώνει απώλειες έως και άνω του 2% φθάνοντας έως και τις 580,06 μονάδες, στο δεύτερο μισό οι απώλειες άρχισαν σταδιακά να περιορίζονται με εντολές αγοράς σε μετοχές του τραπεζικού κλάδου, αλλά και επιλεγμένες μετοχές του FTSE 25  για να καταφέρει να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση κοντά στα ενδοσυνεδριακά υψηλά. Ο τζίρος κινήθηκε στα ίδια επίπεδα σε σχέση με χθες, λίγο πάνω από το μέσο όρο των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων.

Σημαντικό ρόλο στο περιορισμό των απωλειών έπαιξε για ακόμη μία φορά ο τραπεζικός κλάδος, με τον τραπεζικό δείκτη να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση με οριακά κέρδη 0.07%. Τα μεγαλύτερα κέρδη πραγματοποίησε η μετοχή της Εθνικής με 3.13%, ενώ αυξημένο όγκο σε  σχέση με το χθεσινό πραγματοποίησε μόνο η μετοχή της Alpha Bank, με τις μετοχές της Εθνικής και της Τράπεζας Πειραιώς να το μισό περίπου όγκο σε σχέση με το χθεσινό.

Με μικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση για τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE 25, με τη μετοχή των Follie Follie να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες με 3.67%, ενώ η μετοχή του Μυτιληναίου κατέγραψε τα μεγαλύτερα κέρδη με 3.27%, με τη μετοχή της Motor Oil να πραγματοποιεί αυξημένο όγκο με 88,992 τεμάχια.

Σημαντική σημείωσαν και σήμερα οι ελληνικοί κρατικοί τίτλοι, με τη διετία να διαμορφώνεται στο 11.99% και τη δεκαετία στο 8.159% ακολουθώντας την ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών.

Σε τεχνικό επίπεδο, ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα πραγματοποίησε ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 580 μονάδες, όπου και αποτελούν τη στήριξη (γραμμή ΑΒ), ενώ ολοκλήρωσε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, παραμένοντας όμως κοντά στην υπέρ πουλημένη ζώνη.

 

Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα €0,231 με κέρδη 3.13%, της Alpha Bank στα €2,00 με απώλειες 0.50%, της Τράπεζας Πειραιώς στα €0,209 με κέρδη 0.48%, και της Eurobank στα €0,784 με απώλειες 1.88%.

Δεν τα κατάφερε τελικά να παραμείνει σε θετικό έδαφος η μετοχή των Ελληνικών Χρηματιστηρίων διαγράφοντας τα κέρδη που κατέγραφε, με τη μετοχή να ολοκληρώνει τελικά τη συνεδρίαση κάτω από την υπέρ πουλημένη ζώνη και τη στήριξη να βρίσκεται στα €4,5091. Η μετοχή παρέμεινε αμετάβλητη στα €4,65.

Πέμπτη διαδοχική αρνητική συνεδρίαση για την μετοχή του ΟΤΕ, η οποία ολοκλήρωσε  κάτω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, με τη στήριξη βρίσκεται στα €8,1439. Η μετοχή έκλεισε στα €8,25 με απώλειες 1,79%.

Με σήμα αγοράς ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση για τη μετοχή της LAMDA Development, με τη μετοχή να δείχνει να επανακάμπτει περιορίζοντας σημαντικά τις πρωινές της απώλειες, έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης για το Ελληνικό και τη στήριξη να βρίσκεται στα €4,4868. Η μετοχή πραγματοποίησε απώλειες 0,42% κι έκλεισε στα €4,71.

Κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή της Motor Oil, με τη μετοχή να ακυρώνει το σήμα αγοράς, έπειτα από ένα μήνα περίπου, και τη στήριξη να βρίσκεται στα €10,0519. Η μετοχή έκλεισε στα €10,30 με απώλειες 1.90%.

Σημαντική αντίδραση πραγματοποίησε η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων έπειτα από τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, με τη μετοχή να παραμένει όμως κοντά στην υπέρ πουλημένη ζώνη και την αντίσταση να βρίσκεται στα €3,9077. Η μετοχή έκλεισε στα €3,3,74 με κέρδη 1.63%.

Ο τζίρος ολοκληρώθηκε στα €66,66 εκατομμύρια με την αξία των πακέτων στα €2,56 εκατομμύρια.. Από το σύνολο των μετοχών που έκαναν σήμερα πράξη, 49 κινήθηκαν  ανοδικά, 49 πτωτικά και 142 παρέμειναν αμετάβλητες.