Το Bitcoin δεν... φοβάται τον Maduro, νέο ιστορικό υψηλό στα $11.800

Το Bitcoin δεν... φοβάται τον Maduro, νέο ιστορικό υψηλό στα $11.800

Πάνω από τα 11.800 δολάρια αναρριχήθηκε το Bitcoin το βράδυ της Κυριακής για να υποχωρήσει στη συνέχεια προς το επίπεδο των 10.500 δολαρίων, πριν επανέλθει στα 11.500 δολάρια.

Στις συναλλαγές της Δευτέρας, το Bitcoin διαπραγματεύεται στα 11.545 δολάρια με άνοδο 3,26%, δείχνοντας να κρατιέται πάνω από το ορόσημο των 10.000 δολαρίων. Την ώρα που ο ηγέτης της Βενεζουέλας ανακοινώνει το δικό του κρυπτονόμισμα σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από το οικονομικό αδιέξοδο, ο βασιλιάς των ψηφιακών νομισμάτων δείχνει να... αγνοεί τις προθέσεις του Maduro.

Το κρυπτονόμισμα της Βενεζουέλας θα υποστηρίζεται από τα αποθέματα πετρελαίου, φυσικού αερίου, χρυσού και διαμαντιών της χώρας. Το «Petro» θα βοηθήσει τη Βενεζουέλα να ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα, καθώς το επίσημο νόμισμα της χώρας, το μπόλιβαρ, βρίσκεται σε μία αδιάκοπη ελεύθερη πτώση και οι ελλείψεις βασικών αγαθών δημιουργούν τεράστια προβλήματα.

Σημειώνεται ότι από τη στιγμή που ξεπέρασε το ορόσημο των 10.000 δολαρίων, η συζήτηση γύρω από το μέλλον και την ύπαρξη του Bitcoin έχει φουντώσει. Σύμφωνα με το CNBC, ο μεγαλύτερος όγκος των συναλλαγών σε Bitcoin γίνονται σε γεν και αντιστοιχούν στο 58% του συνολικού όγκου, ενώ οι συναλλαγές σε δολάρια αποτελούν το 23%.