Τι θα μπορούσε να ρίξει το Bitcoin

Τι θα μπορούσε να ρίξει το Bitcoin

Ακολουθώντας ένα ξέφρενο ράλι από το Σεπτέμβριο, το δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα δεν κατάφερε να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των $20.000. Η περιοχή διαπραγμάτευσης $19.400 -$19.600 έχει αποδειχτεί ζώνη υψηλής αντίστασης, ενώ βλέπουμε πολύ υποστήριξη στο επίπεδο των $18.400-$18.600.

Με βάση τα τωρινά επίπεδα μεταβλητότητας, θα μιλάμε για αρνητική (bearish) αντίδραση των αγορών εάν η τιμή του $BTC πέσει σε επίπεδο κάτω των $18.500.

Την Τρίτη τα κορυφαία κρυπτονομίσματα κινήθηκαν πτωτικά, και υποχώρησαν κατά περίπου 2%. Η τιμή διαπραγμάτευσης του $BTC κινούνταν περίπου στα $18.800 στο τέλος της ημέρας. Η πτώση έρχεται μετά από πολλές προσπάθειες να διατηρήσει το επίπεδο των $19.400 τις τελευταίες 48 ώρες.

Να σημειώσουμε ότι αντίστοιχα τον Δεκέμβριο του 2017, το $BTC διαπραγματευόταν σε αντίστοιχες τιμές, ενώ υποχώρησε στο χαμηλό των $6.000 μόλις δύο μήνες αργότερα (τον Φεβρουάριο του 2018). Ωστόσο οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές φέτος, και η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει ωριμάσει.

Τι μπορεί να ρίξει το $BTC

Οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, και μπορεί να δημιουργήσουν ιδιαίτερη μεταβλητότητα στις αγορές κρυπτονομισμάτων. Μετά από μια μακρά διαδικασία που συνοδεύτηκε από πολλές καθυστερήσεις, οι πιστωτές του ανταλλακτηρίου Mt.Gox, οι οποίοι έπεσαν θύματα κυβερνοεπίθεσης, θα μάθουν στις 15 Δεκεμβρίου πότε θα λάβουν επιστροφή μέρους των κεφαλαίων που έχουν εντοπιστεί. Φυσικά η πιθανότητα αρκετοί από αυτοί να πωλήσουν τα κρυπτονομίσματα τους στις σημερινά ιστορικά υψηλές τιμές είναι αρκετά μεγάλη. Το Mt.Gox αποτελούσε το πιο διαδεδομένο ανταλλακτήριο κρυτπονομισμάτων, μέχρι την στιγμή που έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης και έχασε 860.000 Bitcoin. Με την σημερινή αξία μιλάμε για περισσότερο από $16 δισ!

Μετά από μια σειρά πολυετών δικαστηρίων, 140.000 που έχουν επανέλθει στην κατοχή των εκκαθαριστών του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου θα επιστρέψουν στους πιστωτές τα κεφάλαια που έχουν σωθεί.

Η σημερινή αξία των κεφαλαίων αυτών υπολογίζεται περίπου στα $2,6 δισ, ένα ποσό που μπορεί να επηρεάσει τις αγορές, εάν μεγάλο μέρος των επενδυτών αποφασίσουν να πωλήσουν τις θέσεις τους - δεδομένου ότι πρόκειται για κεφάλαια που είναι δεσμευμένα για τουλάχιστον 6 χρόνια.

Ο συνδυασμός αυτός με την υποχώρηση του όγκου συναλλαγών, μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή μεταβλητότητα.

Η Microstrategy θα επενδύσει $400 εκατομμύρια το επόμενο διάστημα στο $BTC

H εταιρεία ψηφιακών λύσεων Microstrategy που έγινε ευρέως γνωστή όταν αποφάσισε να αντικαταστήσει τα κεφαλαιακή της αποθέματα από δολάριο σε Bitcoin, ξαναχτυπά στις αγορές. Σύμφωνα με ανακοίνωση της θα προσφέρει στο κοινό Convertible Senior Notes αξίας $400 εκατομμυρίων, με τα οποία θα επενδύσει περαιτέρω στο ψηφιακό νόμισμα. Με την τωρινή αξία, η εταιρεία αναμένεται να προσθέσει τουλάχιστον 20833 $BTC, ενώ ήδη κατέχει 62.000 $BTC. Η Microstrategy θα πληρώνει επιτόκιο στους πιστωτές κάθε έξι μήνες μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025. Η εταιρεία έχει το δικαίωμα να πληρώσει τα ομόλογα με μετρητά από τον Δεκέμβριο του 2023. Πολλοί αναλυτές σπεύδουν να σχολιάσουν πως πρόκειται για συμπεριφορά ενός επενδυτικού σχήματος, παρά εισηγμένης εταιρείας στο χρηματιστήριο. Με βάση την τωρινή αξία των κρυπτονομισμάτων που διαθέτει η εταιρεία, η θέση της σημειώνει κέρδη της τάξης 65% - αγγίζοντας τα $784 εκατομμύρια, ενώ η αρχική της τοποθέτηση ήταν περίπου $475 εκατομμύρια.

Οι αναλυτές της Wells Fargo αλλάζουν γνώμη για το Bitcoin

“Fads don’t typically last 12 years” σχολίασαν αναφορικά με το ψηφιακό νόμισμα οι αναλυτές του τραπεζικού ιδρύματος. Η αναφορά συνεχίζει δηλώνοντας πως υπάρχουν σημαντική λόγοι που οδήγησαν την αγορά των κρυπτονομισμάτων από το μηδέν σε κεφαλαιοποίηση $560 δισ., και οι επενδυτές πρέπει να ανοίξουν τα αυτιά τους...