7ος χρόνος, ημέρα 2063η
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021

Τι οδήγησε το Ethereum σε νέα υψηλά και ποια κρυπτονομίσματα θα συμπαρασύρει

Τι οδήγησε το Ethereum σε νέα υψηλά και ποια κρυπτονομίσματα θα συμπαρασύρει

Η τιμή του $ETH ξεπέρασε για πρώτη φορά το επίπεδο των $1500 την Τρίτη. Την Τετάρτη πολλά κρυπτονομίσματα που ανήκουν στην ευρύτερη κατηγορία των δεδομένων σημείωσαν νέα υψηλά όπως το UMA (48,3$), Chainlink ($LINK) 8,3%, Sushi Swap ($SUSHI) 16,8% και  AAVE, σημειώνοντας νέα υψηλά την Τετάρτη.

Αντίστοιχα ανοδικά κινήθηκαν και τα κρυπτονομίσματα των ανταγωνιστών του Ethereum με το Polkadot να κατακτά την 4η θέση του πίνακα κεφαλαιοποίησης με αύξηση 14,3% και το Algorand (13%).

Δύο είναι οι βασικοί λόγοι που οδηγούν το ράλι στα λεγόμενα altcoins: Το ενδιαφέρον των επενδυτών στα απόνερα της WallStreetBets και τους επενδυτές που αποκομίζουν κέρδη (τουλάχιστον όσοι μπήκαν νωρίς) και την διαθεσιμότητα του Grayscale Investments Ethereum Trust (OTCQX:ETHE).

Σύμφωνα με δεδομένα που έχουμε από το Skew, η Grayscale αγόρασε από την αγορά 24.800 $ΕΤΗ την Τρίτη τα οποία έχουν αξία σχεδόν $38 εκατομμυρίων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτό τον μήνα, το Chicago Mercantile Exchange (CME) θα ξεκινήσει την διαπραγμάτευση των παραγώγων ETH, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει περισσότερους θεσμικούς επενδυτές να λάβουν θέση στο ψηφιακό κρυπτονόμισμα.

Τα crypto της «μικρής κεφαλαιοποίησης»

Από τα κρυπτονομίσματα μικρής κεφαλαιοποίησης ενδιαφέρον παρουσιάζει το $eQuad ( Quadrant Protocol) το οποίο σημείωσε άνοδο 47,9% ημερησίως στον απόηχο των νέων για μηνιαία token buy backs. Το κρυπτονόμισμα σημείωσε άνοδο 766% τις τελευταίες ημέρες ανακοινώνοντας το λανσάρισμα τριών νέων προϊόντων, την μην​ι​αία επαναγορά κρυπτονομισμάτων από την ελεύθερη αγορά, αλλά και την συνεργασία με μία από τις πέντε μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της, η εταιρεία που εδρεύει στην Σιγκαπούρη για τον Ιανουάριο εξαγόρασε 1,14 εκατομμύρια tokens. Τα κρυπτονομίσματα που εξαγοράζονται θα κατατίθενται σε δημόσιο συμβόλαιο στο οποίο οι κάτοχοι tokens θα αποφασίζουν με συντριπτική πλειοψηφία πως και για ποιο σκοπό θα κατανέμονται. 

Αποποίηση Ευθύνης

Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.