"Γυρίζει" σε απώλειες ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α.

"Γυρίζει" σε απώλειες ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α.

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Με απώλειες συνεχίζεται η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον γενικό δείκτη να καταγράφει απώλειες 0,42% στις 591,77 μονάδες, καθώς υπάρχουν ρευστοποιήσεις στις περισσότερες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Η σημερινή συνεδρίαση αποτελεί απόδειξη ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε χθες καθ' όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, δεν ήταν και τόσο ισχυρό ώστε να οδηγήσει σήμερα τον γενικό δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα.

Ουσιαστικά το ενδιαφέρον που σημειώθηκε χθες έχει ατονήσει ιδιαίτερα σήμερα, και πολλές εξ αυτών διαπραγματεύονται με εναλλαγή πρόσημου.

Θα πρέπει όμως να επιστήσουμε την προσοχή καθώς κατά το πρόσφατο παρελθόν οι ανοδικές συνεδριάσεις αποτέλεσαν ευκαιρία πωλήσεων για κάποιους επενδυτές, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να μην καταφέρει να διατηρηθεί πάνω από τις 628 μονάδες και να βρεθεί ξανά, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, κάτω από το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων κάτι το οποίο αποδεικνύεται για πολλοστή φορά και κατά την σημερινή συνεδρίαση.

Το ενδιαφέρον πλέον κατά τη σημερινή συνεδρίαση εστιάζεται στην τελευταία ώρα συναλλαγών και στην δημοπρασία, όπου κατά ένα μεγάλο μέρος θα διαμορφωθεί και το πρόσημο για γενικό δείκτη και μετοχές ανάλογα με τις εντολές που θα υπάρξουν.

Πέραν τούτου η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά παραμένει  έρμαιο των πολιτικών εξελίξεων και οποιαδήποτε έντονα ανοδική ή καθοδική κίνηση θα ερμηνευθεί αντίστοιχα και στο πολιτικό επίπεδο.

Τεχνικά ο γενικός δείκτης συνεχίζει να παραμένει μέσα στο πτωτικό κανάλι που δημιουργήθηκε από τις 17/3/2104 με απώτερο στόχο το επίπεδο αντίστασης των 628 μονάδων, σε αντίθετη περίπτωση θα δοκιμαστούν οι 560 μονάδες που αποτελούν το επόμενο επίπεδο στήριξης.

Η μετοχή της ΕΤΕ βρίσκεται στα €0,294 με απώλειες 2%, της ΑΛΦΑ στα €2,22 με κέρδη 2,30%, της ΠΕΙΡ στα €0,266 με κέρδη 0,38% και της ΕΥΡΩΒ στα €0,962 με κέρδη 0,21%.

Η μετοχή της ΔΕΗ χρειάζεται να κλείσει σήμερα ανοδικά έτσι ώστε να μας δώσει τεχνικά ανοδικό σήμα με την αντίσταση να βρίσκεται στο επίπεδο των €4,0503. Η μετοχή βρίσκεται €3,92 με απώλειες 0,25%.

Το επίπεδο στήριξης της μετοχής της ΦΦΓΚΡΠ στο εβδομαδιαίο γράφημα βρίσκεται στα €13,3955 καθώς συνεχίζει να βρίσκεται με σήμα πώλησης. Η μετοχή βρίσκεται στα €14,20 αμετάβλητη.

Στην μετοχή της ΑΡΑΙΓ καταγράφεται αδυναμία στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις όπου αδυνατεί να διατηρήσει τα κέρδη που καταγράφει στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης με το σημείο αντίστασης να βρίσκεται στα €7,1525. Η μετοχή βρίσκεται στα €7,03 με κέρδη 1,01%.

Με πτωτικό σήμα παραμένει και η μετοχή του ΕΛΛΑΚΤΩΡ με το επίπεδο στήριξης να βρίσκεται στα €1,2668. Η μετοχή βρίσκεται στα €1,37 με απώλειες 0,72%.

Το πτωτικό σήμα παραμένει και για την μετοχή του ΟΤΕ με την στήριξη να βρίσκεται στα επίπεδα των €8,2619. Η μετοχή βρίσκεται στα €8,55 με απώλειες 2,40%.

Ο τζίρος διαμορφώνεται μέχρι στιγμής €37,65 εκατομμύρια.

Από τις μετοχές που έχουν κάνει πράξη, 21 κινούνται ανοδικά, 53 πτωτικά και 17 παραμένουν αμετάβλητες.