Θετικό γύρισμα στο ΧΑ μετά την ενδοσυνεδριακή διόρθωση

Θετικό γύρισμα στο ΧΑ μετά την ενδοσυνεδριακή διόρθωση

Η σημαντική βελτίωση της εικόνας των ευρωπαϊκών δεικτών που ενισχύονται εκ νέου έως και 1,8%, ώθησε σε θετικό γύρισμα και το ελληνικό χρηματιστήριο που μετά την ενδοσυνεδριακή διόρθωση πλέον διαπραγματεύεται κοντά στις 640 μονάδες με κέρδη έως 0,75%, με ώθηση τόσο από τις τράπεζες, όσο και από τον FTSE 25.

Στις ευρωπαϊκές αγορές η διάθεση για νέα ρίσκα φαίνεται πως έχει αυξηθεί, με το δείκτη FTSE 100 του Λονδίνου ξανά πάνω από τις 6.000 μονάδες με κέρδη 2%, ο DAX της Φρανκφούρτης πλησιάζει μετά από καιρό το όριο των 11.000 μονάδων με άνοδο 1,83%, ενώ κέρδη άνω του 1% έχει και ο ευρωπαϊκός νότος.

Στο Χ.Α., κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης είναι η απουσία σοβαρών πωλήσεων, ακόμη και όταν η αγορά διόρθωσε έως τις 628,58 μονάδες (-1%) που είναι και το χαμηλό ημέρας, όπου φάνηκε ότι διάθεση περαιτέρω ρευστοποιήσεων δεν υπήρχε.

Έτσι, σταδιακά ο Γ.Δ. επανήλθε πάνω από τις 630 μονάδες, ενώ πλέον διαπραγματεύεται στις 639 μονάδες με άνοδο 0,65%, ενώ η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται μόλις στα 41 εκατ. ευρώ.

Ο FTSE 25 διαπραγματεύεται στις 1.551 μονάδες με άνοδο 0,79% παρ’ ότι έφτασε να χάνει έως και 1,20%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στις 356 μονάδες με άνοδο 1,94% ενώ αρχικά έφτασε να υποχωρεί έως 1,47%.

Στο χώρο του FTSE 25 κέρδη άνω του 3% έχουν οι Eurobank, Aegean Airlines και Fourlis, ενώ κέρδη σημειώνουν και οι Alpha Bank, Motor Oil, Viohalco, Πειραιώς, ΟΤΕ, Τιτάν, ΕΥΔΑΠ κ.α. Στον αντίποδα, σε αρνητικό έδαφος είναι μετοχές όπως ΑΔΜΗΕ, Σαράντης, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ και Lamda Development.

Στο χώρο του Mid Cap κέρδη σημειώνουν οι Κρι Κρι, AVAX, Profile, Cenergy Holdings και Ολυμπιακή Τεχνική, ενώ υποχωρούν οι Intrakat, MIG, Ικτίνος, Πλαστικά Θράκης, Quest Συμμετοχών, Intracom Holdings και Πλαίσιο. Στο σύνολο της αγοράς πλέον η εικόνα είναι μοιρασμένη, με 51 μετοχές σε άνοδο και 53 σε πτώση.