Θετική αντίδραση στις ευρωαγορές μετά τη χτεσινή βουτιά

Θετική αντίδραση στις ευρωαγορές μετά τη χτεσινή βουτιά

Με θετικά πρόσημα ολοκλήρωσαν της σημερινές συνεδριάσεις τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, διαγράφοντας μέρος των ισχυρών απωλειών που σημείωσαν χτες με φόντο την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Στις τελευταίες εξελίξεις, ο απολογισμός της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί νέος κορονοϊός στην Κίνα έγινε ακόμη πιο βαρύς, με 106 νεκρούς και σχεδόν 4.500 επιβεβαιωμένα κρούσματα, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές σήμερα.

Ωστόσο, με την αγορά να θέτει κατά μέρος τις ανησυχίες για τον ιό και να εστιάζει στα εταιρικά αποτελέσματα που συνεχίζουν να ανακοινώνονται αυτό το διάστημα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,84% στις 417,56 μονάδες. Των κερδών ηγήθηκαν οι εταιρείες του κλάδου των τηλεπικοινωνιών με άνοδο 1,6%, ενώ αντίθετα ο κλάδος της τεχνολογίας ολοκλήρωσε με αρνητικό πρόσημο. 

Σημειώνεται ότι χτες ο Stoxx 600 είχε καταγράψει ισχυρή πτώση 2,6% διαγράφοντας κεφαλαιοποίηση συνολικής αξίας 180 δισ. ευρώ.

Σε τροχιά ανάκαμψης κινήθηκαν πάντως και οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, με τον γερμανικό DAX να σημειώνει άνοδο 0,93% και να κλείνει στις 13.323 μονάδες, τον γαλλικό CAC 40 να ενισχύεται κατά 1,07% στις 5.925 μονάδες και τον βρετανικό FTSE 100 να προσθέτει 0,93% κλείνοντας στις 7.480 μονάδες.

Ακόμα καλύτερη απόδοση σημείωσαν οι δείκτες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, όπου ο στην Ισπανία ο IBEX 35 έκλεισε στις 9.484 μονάδες με άνοδο 1,26% ενώ στην Ιταλία ο FTSE MIB κατέγραψε άλμα 2,61% ολοκληρώνοντας στις 24.027 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τις εταιρικές επιδόσεις, στην κορυφή των ταμπλό βρέθηκε η μετοχή της Swedbank με άλμα 8% έπειτα από τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε.

Αντίθετα, βουτιά 9% σημείωσε η Avast έπειτα από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο κατασκευαστής antivirus έχει πουλήσει δεδομένα χρηστών.