Θετική αντίδραση στις ευρωαγορές με ώθηση από τις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας

Θετική αντίδραση στις ευρωαγορές με ώθηση από τις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας

Με αξιόλογα κέρδη ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές έδειξαν να είναι αισιόδοξοι για την εξέλιξη των συνομιλιών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα για τις εμπορικές τους σχέσεις.

Ειδικότερα, ο Stoxx 600 έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,87% στις 345,85 μονάδες, αν και διέγραψε σημαντικό μέρος των κερδών του καθώς στο υψηλό ημέρας είχε βρεθεί στις 348 μονάδες.

Στην κορυφή του πανευρωπαϊκού δείκτη βρέθηκαν οι μετοχές του βιομηχανικού κλάδου, με κέρδη σχεδόν 2%, καθώς ενδεχόμενη θετική έκβαση στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας αναμένεται να δώσει ώθηση στο παγκόσμιο εμπόριο γενικότερα. Από την πλευρά του ο πρόεδρος Τραμπ ενημέρωσε μέσω twitter ότι συζητήσεις με την Κίνα "εξελίσσονται πολύ καλά", χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Στο ίδιο μήκος κύματος, αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο υπό καθεστώς ανωνυμία, επιβεβαίωσε ότι οι συνομιλίες βαίνουν καλώς μέχρι στιγμής.

Σε αυτό το κλίμα, ο γερμανικός DAX ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με κέρδη 0,52% στις 10.803 μονάδες, ακόμα καλύτερη επίδοση κατέγραψε ο γαλλικός CAC 40 που ενισχύθηκε κατά 1,15% κλείνοντας στις 4.773 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που έκλεισε στις 6.861 μονάδες με άνοδο 0,74%.

Σε παρόμοιο ρυθμό κινήθηκαν και οι αγορές τις περιφέρειας, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να ενισχύεται κατά 0,81% στις 8.847 μονάδες, όπως και ο ιταλικός FTSE MIB που έκλεισε με κέρδη 0,25% στις 19.000 μονάδες.