Θετικές τάσεις στις ευρωαγορές - Αισιοδοξία για τις εξελίξεις σε ΗΠΑ - Κίνα

Θετικές τάσεις στις ευρωαγορές - Αισιοδοξία για τις εξελίξεις σε ΗΠΑ - Κίνα

Θετικά πρόσημα εμφανίζουν σήμερα οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια  καθώς οι επενδυτές διατηρούν μια αισιόδοξη στάση σχετικά με την πρόοδο που φαίνεται να σημειώνουν οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ των Financial Times, οι εμπορικοί διαπραγματευτές των δύο χωρών έχουν επιλύσει τις περισσότερες διαφορές τους, αν και παραμένουν ακόμη κάποιες εκκρεμότητες.

«Μπαίνουμε στο τελικό στάδιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος για τις διεθνείς υποθέσεις στο Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι «το 90% της συμφωνίας έχει κλείσει, αλλά αυτό το τελευταίο 10% είναι το πιο δύσκολο κομμάτι και θα χρειαστούν συμβιβασμοί και από τις δύο πλευρές».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Κίνα εξακολουθεί να ζητάει από τις ΗΠΑ να αφαιρέσουν τους υπάρχοντες δασμούς στα κινεζικά προϊόντα, ενώ η Ουάσιγκτον θέλει να συμφωνήσει το Πεκίνο σε έναν μηχανισμό που θα εγγυάται την εφαρμογή της όποιας συμφωνίας.

Σ''αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,75% στις 387.93 μονάδες με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Στα ταμπλό, ανοδικά κινείται ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,08% στις 7.383 μονάδες όπως και ο DAX της Γερμανίας που κερδίζει κατά 1,14% στις 11.848 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία, αύξηση στα κέρδη του καταγράφει ο CAC 40 κατά 0,84% στις 5.458 μονάδες.

Στην περιφέρεια, θετικές τάσεις παρουσιάζει η Ιταλία με τον FTSE MIB να ενισχύεται κατά 0,84% στις 21.630 μονάδες αλλά και την Ισπανία με τον IBEX 35 να κερδίζει κατά 0,94% στις 9.438 μονάδες.

Τέλος, σε θετικό έδαφος κινείται και ο PSI 20 στην Πορτογαλία με κέρδη 0,54% στις 5.306 μονάδες.