Θετικές κινήσεις στις ευρωαγορές ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ

Θετικές κινήσεις στις ευρωαγορές ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ

Με κέρδη ολοκλήρωσαν στην πλειοψηφία τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κέντρικης Τράπεζας εκτιμώντας ότι θα ανακοινωθεί νέο πακέτο με μέτρα τόνωσης της οικονομίας.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,85% στις 389,71 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους του σε θετικό έδαφος και τις εταιρείες των πρώτων υλών να ενισχύονται κατά 1%, ενώ με απώλειες ολοκλήρωσαν μόνο οι τομείς των αυτοκινητοβιομηχανιών και της ενέργειας.

Στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,74% και ολοκλήρωσε στις 12.359 μονάδες,  γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,44% και έκλεισε στις 5.618 μονάδες, ενώ ακόμα καλύτερη επίδοση σημείωσε ο βρετανικός FTSE 100 με κέρδη 0,96% στις 7.383 μονάδες.

Σε χαμηλότερους ρυθμούς κινήθηκαν οι αγορές τις περιφέρειες, με τον IBEX 35 στην Ισπανία να εμφανίζει μικρά κέρδη 0,1% στις 9.056 μονάδες, ενώ κόντρα στο θετικό κλίμα της ημέρας με απώλειες 0,2% στις 21.891 έκλεισε ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο.

Παράλληλα, προσφορά - έκπληξη ύψους 36,6 δισ. δολαρίων (£32 δισ. λιρών) για την εξαγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (London Stock Exchange) κατέθεσε το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ σε μια προσπάθεια να μην προχωρήσει η συμφωνία του LSE με την Refinitiv.

Η μετοχή της LSE σημείωσε κέρδη της τάξης του 5,9% μετά την ανακοίνωση της προσφοράς.

Τέλος, στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, το Πεκίνο εξαίρεσε σήμερα 16 αμερικανικά προϊόντα από τη λίστα της τελευταίας δέσμης δασμών του, σε μια ένδειξη αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.