Θετικά τα πρόσημα στο «κλείσιμο» των ευρωαγορών

Θετικά τα πρόσημα στο «κλείσιμο» των ευρωαγορών

Με κέρδη ολοκλήρωσαν οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες τις συναλλαγές τους, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των δύο εταίρων, ΗΠΑ και Κίνας. Μπορεί να μην υπήρξε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και να τέθηκαν σε ισχύ οι δασμοί που είχαν επιβληθεί, ωστόσο οι επενδυτές δεν επηρεάστηκαν και διατηρούν μια επιφυλακτική στάση.

Επιπλέον, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε και η ομιλία του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell στο ετήσιο συνέδριο της Fed, ο οποίος υπερσπίστηκε τη στρατηγική σταδιακής αύξησης των επιτοκίων δίνοντας την απάντησή του στις κριτικές πως η κεντρική τράπεζα κινείται είτε πολύ γρήγορα, είτε πολύ αργά, θέτοντας σε κίνδυνο την επέκταση της οικονομίας.

Σ'' αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,05% στις 383,56 μονάδες με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να έχουν κινηθεί σε θετικό έδαφος,

Στα ταμπλό, οριακά κινείται ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο κατά 0,19% στις 7.557 μονάδες, ενώ θετικά πρόσημα κατέγραψε ο DAX της Γερμανίας με κέρδη 0,23% στις 12.344 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία, σε θετικό κλίμα κινήθηκε και ο CAC 40 που κέρδισε κατά 0,24% στις 3.419 μονάδες.
Στην Ιταλία ο FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,65% στις 20.627 μονάδες. Ο IBEX 35 στην Ισπανία κέρδισε κατά 0,23% στις 9.559 μονάδες.

Τέλος, αύξηση σημείωσε και ο PSI 20 της Πορτογαλίας κατά 0,12% στις 5.473 μονάδες.

Στην Ευρώπη, τα πρακτικά από την τελευταία συνάντηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έδειξαν ότι ο προστατευτισμός και ο παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος αποτελούν τους μεγαλύτερους κινδύνους για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης.

Στα εταιρικά νέα, οι μετοχές της Kingspan ενισχύθηκαν κατά 7%, καθώς η εταιρεία οικοδομικών υλικών ανακοίνωσε αύξηση κερδών στο α'' εξάμηνο και θετικό outlook για το υπόλοιπο του έτους.