7ος χρόνος, ημέρα 2056η
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με θετικά πρόσημα διαπραγματεύονται στην πλειοψηφία τους οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες στις πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας, με τους επενδυτές να κινούνται επιφυλακτικά καθώς με φόντο την ισχυρή μεταβλητότητα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, μετά και τη νέα βουτιά του bitcoin, ενώ διατηρούνται οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με οριακή άνοδο 0,05% στις 444,52 μονάδες, σε μια συνεδρίαση χαμηλών όγκων καθώς οι αγορές σε Γερμανία, Ελβετία, Δανία, Νορβηγία, Βέλγιο και Αυστρία είναι κλειστές λόγω αργίας.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ταμπλό,  ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει μικρή άνοδο 0,1% και κινείται στις 6.392 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,24% στις 7.034 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 κινείται με μικρά κέρδη 0,1% στις 9.211 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,38% στις 24.879 μονάδες.

Οι μαζικές πωλήσεις των κρυπτονομισμάτων συνεχίστηκαν την Κυριακή, με το bitcoin να υποχωρεί σχεδόν κατά 16% κάτω από τα 32.000 δολάρια σύμφωνα με δεδομένα της Coin Metrics, ενώ σήμερα έχει διαγράψει μέρος των απωλειών με την τιμή του να βρίσκεται γύρω από τα 36.500 δολάρια.

Σημειώνεται ότι το σαββατοκύριακο μεγάλες εταιρείας εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των HashCow και BTC.TOP, ανακοίνωσαν ότι «πάγωσαν» τις δραστηριότητές τους στην Κίνα, καθώς το Πεκίνο αυστηροποιεί το πλαίσιο εξόρυξης και εμπορίας του bitcoin, με την αγορά να έχει χάσει πλέον το 50% της αξίας της μέσα σε δύο εβδομάδες

Σε εταιρικό επίπεδο, η Cineworld Group βλέπει τον τίτλο της να ενισχύεται άνω του 2,5%, αφότου η πρεμιέρα της τελευταίας της ταινίας, «Peter Rabbit 2: The Runaway», απέσπασε περισσότερους θεατές από το αναμενόμενο μετά το άνοιγμα των σινεμά στη Βρετανία.