Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Brexit και σε ΗΠΑ - Κίνα

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Brexit και σε ΗΠΑ - Κίνα

Ανοδικές κινήσεις ακολουθούν σήμερα οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαικά χρηματιστήρια καθώς παραμένουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος οι διαπραγματεύσεις και οι εξελίξεις στο εμπορικό μέτωπο ΗΠΑ και Κίνας αλλά και στην πορεία που τείνει να πάρει το Brexit.

Ειδικότερα, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ οι Αμερικανοί διαπραγματευτές προετοιμάζονται για να ασκήσουν πιέσεις στην Κίνα αυτήν την εβδομάδα, σχετικά με τις απαιτήσεις που έχει διατυπώσει την τελευταία διετία η Ουάσινγκτον για τα πνευματικά δικαιώματα των αμερικανικών εταιριών.

Επιπλέον, η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι θα ενημερώσει σήμερα τους βουλευτές για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το Brexit. Χθες ο διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ προειδοποίησε τη Βρετανία ότι ο χρόνος είναι «εξαιρετικά λίγος» για να διευθετηθεί η συμφωνία διαζυγίου πριν από τις 29 Μαρτίου που η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ.

«Ο χρόνος που απομένει είναι εξαιρετικά λίγος», δήλωσε ο Μπαρνιέ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λουξεμβούργο. «Η συμφωνία αποχώρησης στην οποία συμφωνήσαμε με την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι ... παραμένει ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί μια εύτακτη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου».

Σ'' αυτό το κλίμα, o πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,56% στις 363.13 μονάδες με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σ'' αυτόν να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Στα ταμπλό, θετικά πρόσημα εμφανίζει ο βρετανικός FTSE 100 που κερδίζει κατά 0,29% στις 7.144 μονάδες ενώ σε ανάλογο κλίμα κινείται και ο DAX της Γερμανίας που καταγράφει στα κέρδη του αύξηση ύψους 1,13% στις 11.115 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία, άνοδο σημειώνει και ο CAC 40 με κέρδη 0,68% στις 5.039 μονάδες.

Στην περιφέρεια, σε θετικό έδαφος κινείται η Ιταλία με τον FTSE MIB να ενισχύεται κατά 0,77% στις 19.721 μονάδες όπως και η Ισπανία με τον IBEX 35 να κερδίζει κατά 0,62% στις 8.967 μονάδες.

Τέλος, θετικά παρουσιάζοντα τα πρόσημα και για τον PSI 20 στην Πορτογαλία καθώς καταγράφει αύξηση κατά 0,05% στις 5.118 μονάδες.