Θετικά πρόσημα στην Wall με αισιοδοξία για το πακέτο στήριξης

Θετικά πρόσημα στην Wall με αισιοδοξία για το πακέτο στήριξης

Ήπια κέρδη καταγράφουν οι βασικοί δείκτης της Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν εξελίξεις από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης Ρεπουμπλικανών - Δημοκρατικών για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,42% ή 121 μονάδες και κινείται στις 28.426 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,55% στις 3.462 μονάδες, ενώ ακόμα καλύτερη πορεία ακολουθεί ο τεχνολογικός Nasdaq που βρίσκεται στις 11.605 με κέρδη 0,77%.

Το θετικό κλίμα στην αμερικανική αγορά στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην αισιοδοξία για επίτευξη διακομματικής συμφωνίας προκειμένου να ανακοινωθεί το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας απέναντι στην πανδημία.

Οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων και ο Λευκός Οίκος -μέσω του Υπουργού Οικονομικών -διεξάγουν εντατικές συζητήσεις εδώ και καιρό για ένα νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας.

Οι δύο πλευρές δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν θα μπορέσουν να εγκρίνουν το πακέτο τόνωσης πριν τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, κάτι που ακόμα και αν συμβεί θα πρέπει ξεπεραστούν και οι αντιρρήσεις των Ρεπουμπλικάνων της Γερουσίας οι οποίοι έχουν καταψηφίσει δύο διαφορετικές προτάσεις των Δημοκρατικών.

Μετά τη συνάντηση χθες της Δημοκρατικής προέδρου Νάνσι Πελόζι με τον ΥΠΟΙΚ Στίβεν Μνούτσιν, ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοουζ, δήλωσε ότι υπήρξε «σημαντική πρόοδος», εκφράζοντας την ελπίδα του για «κάποιου είδους συμφωνία» έως το σαββατοκύριακο.

Στα υπόλοιπα νέα της ημέρας, η πλατφόρμα Netflix κατέγραψε τα μικρότερα κέρδη της από νέους συνδρομητές σε διάστημα τετραετίας, καθώς ο ανταγωνισμός για την προσφορά υπηρεσιών streaming αυξήθηκε, οι περιορισμοί κατά της εξάπλωσης της COVID-19 χαλάρωσαν και οι ζωντανές μεταδόσεις αθλητικών διοργανώσεων επέστρεψαν στην τηλεόραση.

Η εταιρία πρόσθεσε 2,2 εκατομμύρια νέους συνδρομητές σε παγκόσμιο επίπεδο στη διάρκεια του τριμήνου που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, χωρίς να καλύψει το στόχο της Wall Street, καθώς οι αναλυτές ανέμεναν 3,4 εκατ. νέους συνδρομητές, ενώ δεν πέτυχε και τη δική της πρόβλεψη. Σε αυτό το κλίμα ο τίτλος της καταγράφει βουτιά σήμερα 6,40%.