7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Θετικά πρόσημα στην Ευρώπη υπό τις προσδοκίες διατήρησης της «χαλαρής» νομισματικής πολιτικής

Θετικά πρόσημα στην Ευρώπη υπό τις προσδοκίες διατήρησης της «χαλαρής» νομισματικής πολιτικής

Στο «πράσινο» ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ τα χρηματιστήρια της Ασίας κινήθηκαν με ισχυρή άνοδο καθώς ο Nikkei 225 κατέγραψε κέρδη 1,83% σε μια ημέρα που οι αμερικάνικες αγορές θα παραμείνουν κλειστές λόγω αργίας. Στη Γηραιά Ήπειρο οι επενδυτές αξιολογούν τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ πιθανόν να συγκρατήσουν χρονικά τη FED να προχωρήσει σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,56% στις 474,56 μονάδες, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο λίγο μετά το άνοιγμα κατέγραφε ο γερμανικός δείκτης Dax κατά 0,61% στις 15.878,02 μονάδες και ο Mibtel στην Ιταλία με άνοδο 26.233 μονάδες.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell τόνισε την ανάγκη για ισχυρότερα δεδομένα για τις θέσεις εργασίας πριν ξεκινήσει η κεντρική τράπεζα τις κινήσεις περιορισμού του γιγιαντιαίου προγράμματος αγοράς ομολόγων και η απογοητευτική έκθεση για την αγορά εργασίας θα μπορούσε να αλλάξει τις προσδοκίες για το πότε η Fed θα ξεκινήσει τη διαδικασία μείωσης.