Θετικά πρόσημα στη Wall μετά τις ανακοινώσεις της Fed

Θετικά πρόσημα στη Wall μετά τις ανακοινώσεις της Fed

Θετικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις χθεσινές ανακοινώσεις της αμερικανικής τράπεζας Federal Reserve και τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα.

Συγκεκριμένα, αμετάβλητα διατήρησε όπως αναμενόταν τα επιτόκιά της η Fed μετά τη διήμερη συνεδρίαση της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής.

Ωστόσο σημαντικές είναι οι αποφάσεις της Κεντρικής Τράπεζας όπως αυτές παρουσιάστηκαν στην ανακοίνωση των αξιωματούχων. Μάλιστα, οι αξιωματούχοι προσανατολίζονται να γίνει μια αύξηση στα επιτόκια το 2019 και καμία μέσα στο 2020.

Στο μέτωπο ΗΠΑ-Κίνας ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα «πηγαίνουν καλά», στο τέλος της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου στον Λευκό Οίκο.

Παράλληλα, δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι ετοιμάζονται για τον επόμενο γύρο των συνομιλιών, την επόμενη εβδομάδα στο Πεκίνο.

Συγκεκριμένα, ο ειδικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ για θέματα εμπορίου Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν θα μεταβούν στις 26 Μαρτίου στο Πεκίνο προκειμένου να συναντηθούν με τον Κινέζο αντιπρόεδρο Λιου Χε.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνεοι ήπια άνοδο  ή 0,21% και κινείται στις 25.800 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά ή 0,43% στις 7.762 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 0,25% στις 2.830 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 9.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Μαρτίου, στις 221.000. Οι αναλυτές περίμεναν οι αιτήσεις να αυξηθούν στις 225.000, σύμφωνα με δημοσκόπηση του MarketWatch.