Τετραήμερο σερί κερδών για τη Wall με νέα ρεκόρ

Τετραήμερο σερί κερδών για τη Wall με νέα ρεκόρ

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι βασικοί δείκτες της Wall Street, «χτίζοντας» νέα ρεκόρ με τους επενδυτές να διατηρούν την αισιοδοξία τους για επίτευξη συμφωνίας σύντομα ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα κι ενώ παράλληλα τα οικονομικά στοιχεία ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,15% και ολοκλήρωσε στις 28.164 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε 0,44% στις 3.154 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,66% στις 8.705 μονάδες.

Η Apple και η Facebook συνέβαλαν στα κέρδη της Τετάρτης, με άνοδο 1,3% και 1,5% αντίστοιχα. Η Amazon κέρδισε 1,2%, ενώ η Netflix ενισχύθηκε 1,1%.

Στις τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο του εμπορικού πολέμου, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χτες ότι «είμαστε στα τελευταία στάδια μιας πολύ σημαντικής συμφωνίας, θα μπορούσαμε να πούμε μιας από τις σημαντικότερες εμπορικές συμφωνίες που έχουν γίνει ποτέ. Πηγαίνει πολύ καλά όμως ταυτόχρονα θέλουμε να δούμε να πηγαίνουν καλά τα πράγματα στο Χονγκ Κονγκ».

Νωρίτερα, ο βασικός διαπραγματευτής της Κίνας Λιου Χε είχε συνομιλήσει με τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ και τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μανούσιν, με τον Πεκίνο να αναφέρει ότι «οι δύο πλευρές συζήτησαν για την επίλυση βασικών ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος, συνηγόρησαν σε συναίνεση ως προς τον τρόπο επίλυσης των σχετικών προβλημάτων και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή για τα εναπομείναντα θέματα για μια συμφωνία πρώτης φάσης».

Στα μακροοικονομικά νέα, στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε σειρά μακροοικονομικών στοιχείων, με την ανάπτυξη του ΑΕΠ να αναθεωρείται θετικά στο 2,1% το γ΄ τρίμηνο, αντί του 1,9% που ήταν η αρχική μέτρηση, οι αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 15.000 στις 213.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 23 Νοεμβρίου, ενώ οι παραγγελίες διαρκών αγαθών ενισχύθηκαν κατά 0,6% τον Οκτώβρη.