Τετραήμερο σερί απωλειών για τον Dow Jones

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, 23:48
-A +A

Απώλειες για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψε ο Dow Jones, σε μια ημέρα κατά την οποία η οι επενδυτές προχώρησαν σε επιφυλακτικές κινήσεις εν αναμονή των εξελίξεων στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα για την εξομάλυνση των εμπορικών τους σχέσεων.

Ωστόσο οι υπόλοιποι δύο βασικοί δείκτες κινήθηκαν σε θετικό έδαφος, έστω και οριακά, με μικρά κέρδη 0,13% για τον τεχνολογικό Nasdaq που ολοκλήρωσε στις 7.307 μονάδες, και 0,07% για τον διευρυμένο  S&P 500 ο οποίος έκλεισε τις συναλλαγές του στις 2.709 μονάδες.

Στα νέα που εξετάζουν οι επενδυτές, νέος κύκλος συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ξεκίνησε σήμερα στο Πεκίνο, μετά την ολοκλήρωση εκείνου στην Ουάσινγκτον την προηγούμενη εβδομάδα χωρίς επίτευξη συμφωνίας. Στο τέλος της εβδομάδας θα ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα της Κίνας ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούσιν και ο Αμερικανός εμπορικός αντιπρόσωπος Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ οι αμερικανοί διαπραγματευτές θα ασκήσουν πιέσεις στην Κίνα σχετικά με τις απαιτήσεις που έχει διατυπώσει την τελευταία διετία η Ουάσινγκτον για τα πνευματικά δικαιώματα των αμερικανικών εταιριών.

Στις εταιρικές επιδόσεις, η μετοχή της Electronic Arts Inc διέγραψε τα υψηλά κέρδη που πραγματοποιούσε κατά τις πρώτες των συναλλαγών καθώς έγινε γνωστό ότι το παιχνίδι της Apex Legends προσέλκυσε 10 εκατομμύρια παίχτες τις πρώτες 72 ώρες κυκλοφορίας του, κλείνοντας τελικά με μικρές απώλειες 0,37%.

Η μετοχή της Restaurant Brands International Inc ενισχύθηκε κατά 2% καθώς η μητρική εταιρεία της Burger King παρουσίασε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις.

Νωρίτερα σήμερα κλείσιμο με κέρδη πραγματοποίησαν οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, με το επενδυτικό κλίμα να εμφανίζεται ενισχυμένο ενόψει των νέων διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 26/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα