Τέταρτη διαδοχική ημέρα απωλειών στο Χρηματιστήριο  Αθηνών

Τέταρτη διαδοχική ημέρα απωλειών στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Με απώλειες 0,62% ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να ολοκληρώνει την συνεδρίαση στις 561,23 μονάδες, πραγματοποιώντας την τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση με απώλειες.

Από την έναρξη της συνεδρίασης, ο γενικός δείκτης βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος φθάνοντας μέχρι και τις 559,21 μονάδες, με τον τραπεζικό κλάδο να οδηγεί τις απώλειες. Προς τα μέσα της συνεδρίασης, ο γενικός δείκτης κατάφερε να βρεθεί σε θετικό έδαφος, διασπώντας ενδοσυνεδριακά την αντίσταση των 567 μονάδων, χωρίς όμως ωστόσο να καταφέρει να διατηρηθεί πάνω από αυτές, όπου κατά την τελευταία ώρα αυτής να βρεθεί ξανά με αρνητικό πρόσημο, ολοκληρώνοντας την συνεδρίαση με απώλειες για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση.

Ο τραπεζικός δείκτης ολοκλήρωσε με απώλειες 1,46%, σε μια συνεδρίαση με αρκετές εναλλαγές προσήμου για τις μετοχές του κλάδου, και με την μετοχή της Alpha Bank να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες με 3,28%.

Στις υπόλοιπες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, επικράτησαν αρνητικά πρόσημα, παρά την θετική εικόνα που κατέγραφαν οι περισσότερες μετοχές κατά το μέσο της συνεδρίασης. Αυξημένος όγκος παρατηρήθηκε για την μετοχή της Βιοχάλκο με 239,584 τεμάχια, και την μετοχή της Grivalia Properties με 126,277 τεμάχια, χωρίς όμως ωστόσο να παρατηρηθούν κάποιες ιδιαίτερες μεταβολές, ενώ πακέτα 187,848 τεμαχίων σημείωσε η μετοχή του ΟΤΕ, και η μετοχή της Jumbo πακέτο με 115,417 τεμάχια.

Ανοδικά κινήθηκαν και σήμερα οι αποδόσεις για τους κρατικούς ελληνικούς τίτλους, με την απόδοση του διετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 10,945%, η απόδοση της πενταετίας στο 10,524%, και της δεκαετίας να διαμορφώνεται στο 9,177%.

Από τεχνικής πλευράς, δεν τα κατάφερε ο γενικός δείκτης να ολοκληρώσει την συνεδρίαση πάνω από την αντίσταση των 567 μονάδων, με το σήμα αγοράς να παραμένει για ακόμη μία συνεδρίαση. Παραμένει η στήριξη των 558 μονάδων, όπου αποτελεί θετικό στοιχείο η αντίδραση του γενικού δείκτη από το συγκεκριμένο επίπεδο, με την δυναμική των προηγούμενων συνεδριάσεων να έχει εξασθενίση σημαντικά.

Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα €0,236 με απώλειες 1,67%, της Alpha Bank στα €1,7 με απώλειες 3,28%, της Τράπεζας Πειραιώς στα €0,21 με κέρδη 2,44%, και της Eurobank στα €0,722 με απώλειες 1,50%.

Συνεχίστηκε και σήμερα η πτωτική πορεία για την μετοχή του Ελλάκτωρ, με την μετοχή να ολοκληρώνει και σήμερα κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, διατηρώντας το σήμα πώλησης, και με τη στήριξη να βρίσκεται στα €1,1270. Η μετοχή σημείωσε απώλειες 0,83% και έκλεισε στα €1,20.

Αμετάβλητη ολοκλήρωσε την συνεδρίαση η μετοχή της ΓΕΚΤΕΡΝΑ, η οποία για ακόμη μία συνεδρίαση παρέμεινε πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, παρουσιάζοντας εμφανή σημάδια «»κόπωσης» στις τελευταίες συνεδριάσεις, με την μετοχή να συνεχίζει στην υπέραγορασμενη ζώνη, και με τη στήριξη να βρίσκεται στα €1,5088. Η μετοχή ολοκλήρωσε αμετάβλητη στα €1,65.

Παραμένει και σήμερα το ανοδικό σήμα για την Jumbo, με την μετοχή όμως να μην μπορεί να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα και σήμερα, ενώ ολοκλήρωσε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, ενώ η στήριξη βρίσκεται στα €10,9445. Η μετοχή σημείωσε απώλειες 0,35% και ολοκλήρωσε στα €11,45.

Σημαντικά κέρδη για την μετοχή των Follie Folli στην σημερινή συνεδρίαση, με το σήμα αγοράς για την μετοχή να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα €17,9582. Η μετοχή ενισχύθηκε κατά 2,02% και ολοκλήρωσε στα €17,70.

Για ακόμη μία συνεδρίαση παρέμεινε κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε, δέκα και πενήντα ημερών η μετοχή της Βιοχάλκο, παραμένοντας με σήμα πώλησης και με τη στήριξη να βρίσκεται στα €1,0152. Η μετοχή σημείωσε απώλειες 0,92% και έκλεισε στα €1,08.

Ο τζίρο ολοκληρώθηκε στα €55,86 εκατομμύρια, με την αξία των πακέτων να βρίσκεται στα €4,05 εκατομμύρια.

Από το σύνολο των μετοχών που έκαναν σήμερα πράξη, 40 κινήθηκαν ανοδικά, 45 πτωτικά, και 158 παρέμειναν αμετάβλητες.