Τα υψηλότερα εβδομαδιαία κέρδη για το 2016 σημείωσε η Wall

Τα υψηλότερα εβδομαδιαία κέρδη για το 2016 σημείωσε η Wall

Με μικτά πρόσημα για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση, σε μια εβδομάδα που σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα κέρδη για το 2016.

«Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ενώ οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν, οι μετοχές δεν κατέρρευσαν» σχολίασε σε ξένα πρακτορεία ο επικεφαλής επενδύσεων της Palisade Capital Management κ. Dan Veru, τονίζοντας την ανάγκη πως αυτή η σχέση πρέπει να κατανέμεται.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 21 μονάδες (0,13%) ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 16.392 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε κέρδη 16 μονάδων (0,37%) κλείνοντας στις 4.505 μονάδες. Ο S&P 500 παρέμεινε αμετάβλητος στις 1.918 μονάδες.

Για τον Dow Jones και τον S&P 500, τα εβδομαδιαία κέρδη που ήταν τα υψηλότερα από τις 20 Νοεμβρίου, έφτασαν το 2,6% και 2,8% αντίστοιχα. Tα εβδομαδιαία κέρδη για τον Nasdaq έφτασαν το 3,9%, τα υψηλότερα από τις 17 Ιουλίου.

Στο μέτωπο των μάκρο, αμετάβλητος παρέμεινε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, καθώς οι χαμηλότερες τιμές βενζίνης αντισταθμίζουν τα υψηλότερα ενοίκια και την ιατρική περίθαλψη.

Ο δομικός δείκτης καταναλωτή ενισχύθηκε 0,3%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Αύγουστο του 2011, γεγονός που οφείλεται στο αυξημένο κόστος για τα ενοίκια και την περίθαλψη.

Νωρίτερα, με απώλειες ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας για το σύνολο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Qualcomm Inc. κέρδισε 0,69% μετά την ανακοίνωση συμφωνίας με την Lenovo Group Ltd.

Η μετοχή της Applied Materials Inc. έκανε άλμα 7,05% με την ώθηση που έδωσαν οι αντιδράσεις των επενδυτών μετά την ανακοίνωση κερδών που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των επενδυτών.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Deere & Company υποχώρησε κατά 4,14% μετά την ανακοίνωση πτώσης των κερδών και των εσόδων για τρίμηνο.