Τα «πακέτα» στήριξης δεν πείθουν τις ευρωαγορές - Απώλειες 5%

Τα «πακέτα» στήριξης δεν πείθουν τις ευρωαγορές - Απώλειες 5%

Με ισχυρές απώλειες που ξεπερνούν το 5% ξεκίνησαν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές παρά την δέσμευση των κυβερνήσεων ότι θα διαθέσουν δισεκατομμύρια δολαρίων και ευρώ ώστε να βοηθήσουν επιχειρήσεις και πολίτες για την αντιμετώπιση των συνεπειών που αφήνει στο πέρασμά της η επιδημία του κορονοϊού.  

Παρά την χθεσινή αντίδραση της Wall μετά τις διαβεβαιώσεις του Λευκού Οίκου ότι προωθεί πακέτο ενίσχυσης 850 δισ. δολαρίων οι επενδυτές στην Ευρώπη αλλά και την Ασία εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι χθες ακόμα και η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε πακέτο 400 δισ. δολαρίων ενίσχυσης των επιχειρήσεων καθώς μέχρι τώρα ήταν μια χώρα μέσα στην Ευρώπη που φαινόταν να μην «ανησυχεί» για την διάδοση του κορονοϊού.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 χάνει 4,82% στις 277 μονάδες με τους κλάδους του εμπορίου, των ταξιδιών αλλά και της ένδυσης να καταγράφουν απώλειες που αγγίζουν το 4%. Όλοι οι υπόλοιπο κλάδοι επίσης κινούνται σε αρνητικό έδαφος.

Στη Γερμανία, ο Dax χάνει 5,52% και κινείται στις 8.534 μονάδες και στη Γαλλία οι απώλειες του CAC φτάνουν το 5,69% με το δείκτη να βρίσκεται στις 3.844 μονάδες.

Στη Μεγάλη Βρετανία ο FTSE χάνει 4,07% στις 5.132 και στην Ιταλία, ο MIB υποχωρεί κατά 2,72% στις 14.829.

Νωρίτερα, την σκυτάλη κερδών από την Wall Street δεν έλαβαν ούτε οι ασιατικές αγορές με τις ανησυχίες να παραμένουν στις τάξεις των επενδυτών. Μίνι κραχ καταγράφηκε στην Αυστραλία με τον S&P/ASX 200 να χάνει 6,43% και να ολοκληρώνει τις συναλλαγές στις 4.953 μονάδες.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei έχασε 1,68% και ο δείκτης Shangai στην Κίνα κατέγραψε απώλειες 1,83%