Τα μάκρο ωθούν τη Wall

Τα μάκρο ωθούν τη Wall

Με κέρδη συνεχίζεται η σημερινή συνεδρίαση για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αξιολογούν θετικά τα στοιχεία για την παραγωγικότητα επιχειρήσεων και εργαζομένων στην αμερικάνικη οικονομία.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 73,59 μονάδες (0,42%) κινούμενος στις 17.995 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που σημειώνει κέρδη 8 μονάδων (0,16%) βρίσκεται στις 4.977 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 9 μονάδες (0,43%) και κινείται στις 2.119 μονάδες.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, ο S&P 500 έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο για το 2016 με την ώθηση που πήρε από τον ενεργειακό κλάδο αλλά και τις δηλώσεις της επικεφαλής της Fed κ. Yellen ότι η Κεντρική Τράπεζα θα κινηθεί προσεκτικά για τις επόμενες κινήσεις ως προς τα επιτόκια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Απασχόλησης, η παραγωγικότητα υποχώρησε για το πρώτο τρίμηνο, αλλά λιγότερο από όσο ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση.  Συγκεκριμένα, μειώθηκε κατά κατά 0,6% με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για 1%.

Παράλληλα, το κόστος εργασίας αυξήθηκε καθώς οι εταιρείες απασχολούν περισσότερους εργαζόμενους για να αυξήσουν την παραγωγή.

Την ίδια ώρα, σε υψηλό σχεδόν 8 μηνών, πάνω από τα 51 δολάρια, κινείται η τιμή του αργού Brent, καθώς οι επιθέσεις κατά των πετρελαϊκών υποδομών στη Νιγηρία και οι προσδοκίες για μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων ενίσχυσαν το επενδυτικό κλίμα.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της YAHOO χάνει 0,62% παρά τα δημοσιεύματα που θέλουν τη Verizon Communications Inc. να  έχει καταθέσει προσφορά ύψους 3 δισ. δολαρίων φέρεται να έχει καταθέσει η Verizon Communications Inc. για τις δραστηριότητες διαδικτύου.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Ralph Lauren Corp. κάνει βουτιά 7,02% μετά την ανακοίνωση ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης που παρουσίασε με στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας της.

Νωρίτερα, με κέρδη διαπραγματεύτηκε η πλειοψηφία των ασιατικών χρηματιστηρίων, έπειτα από την είσοδο των εμπορευμάτων σε bull market και τη χθεσινή ομιλία της προέδρου της Fed.