Τα εταιρικά αποτελέσματα φέρνουν «αισιοδοξία» στη Wall

Τα εταιρικά αποτελέσματα φέρνουν «αισιοδοξία» στη Wall

Με οριακά κέρδη ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αξιολογούν θετικά μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές, τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία που παρουσιάζουν οι εταιρείες είναι δείγμα μιας ισχυρής εγχώριας οικονομίας που κινείται σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης κέρδισε 67,29 μονάδες ή 0,26% και έκλεισε στις 26.452 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 24,21 μονάδες ή 0,30% στις 8.000 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 1,48 μονάδες ή 0,01% στις 2.907 μονάδες.

Και οι τρεις βασικοί δείκτες πλησιάζουν στα ιστορικά υψηλά τους επίπεδα που είχαν καταγράψει μέσα στο έτος. Ενδεικτικά , ο S&P 500 απέχει 1% από τα ιστορικά υψηλά της 20ης Σεπτεμβρίου.

Στα εταιρικά αποτελέσματα, η μετοχή της Bank Of America κέρδισε μόλις 0,13% καθώς η τράπεζα σημείωσε μείωση στα έσοδά της σημείωσε στο α'' τρίμηνο, καθώς διαμορφώθηκαν στα 23 δισ. δολάρια από 23,1 δισ. δολάρια, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών της FactSet έκαναν λόγο για κέρδη ανά μετοχή στα 66 σεντς και έσοδα ύψους 23,2 δισ. δολάρια.

Στο αντίποδα η μετοχή της BlackRock Inc έκανε άλμα 3,25% παρά το γεγονός ότι η εταιρεία κατέγραψε μείωση κερδών στο πρώτο τρίμηνο καθώς ο «πόλεμος» τιμών μαίνεται στον κλάδο της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Η εταιρεία παρουσίασε τριμηνιαία κέρδη ύψους 1,05 δισ. δολαρίων ή 6,61 δολάρια ανά μετοχή. Πρόκειται για μείωση από τα 1,09 δισ. δολάρια ή 6,68 δολάρια ανά μετοχή, που κατέγραψε πέρυσι.

Νωρίτερα, σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν και σήμερα τις συναλλαγές του οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, με την επενδυτική διάθεση να εμφανίζεται ενισχυμένη μετά από τα νέα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν κυρίως στις ΗΠΑ.