Στο ρελαντί το Χ.Α. εν μέσω προβλημάτων στη συνεδρίαση

Στο ρελαντί το Χ.Α. εν μέσω προβλημάτων στη συνεδρίαση

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Συνεδρίαση… ειδικών συνθηκών η σημερινή στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς στο έτσι κι αλλιώς άκρως υποτονικό κλίμα, ήρθαν να προστεθούν τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε ένα υποσύστημα του ΟΑΣΗΣ, κάτι που οδήγησε σε διακοπή των συναλλαγών για περίπου μία ώρα. 

Αρχικά, τα πρώτα προβλήματα έγιναν φανερά περίπου στις 11:50 π.μ. όταν και σταμάτησαν να «βγαίνουν» τα στοιχεία της συνεδρίασης, με το πρόβλημα να κλιμακώνεται σταδιακά, κάτι που έφερε τη διακοπή της συνεδρίασης.

Όπως τονίζουν στελέχη του ομίλου ΕΧΑΕ στο Liberal πλέον το πρόβλημα δείχνει ότι έχει αποκατασταθεί πλήρως, ενώ θα βγει άμεσα ενημερωτική ανακοίνωση από το χρηματιστήριο γι' αυτό το θέμα.

Η διακοπή της συνεδρίασης έγινε από τις 12:45 μ.μ. έως τις 13:40, ενώ πλέον οι συναλλαγές συνεχίζονται κανονικά. Εύλογα, ο τζίρος που έτσι κι αλλιώς ήταν πενιχρός σήμερα, παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, διαμορφούμενος στα 7,5 εκατ. ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται στη γνώριμη περιοχή των 760 μονάδων με μικρές απώλειες 0,15%, ενώ οι περισσότερες μετοχές του FTSE 25 υποχωρούν. Πιο αναλυτικά, απώλειες άνω του 2% έχει η μετοχή της Fourlis, άνω του 1% υποχωρούν οι Εθνική και Grivalia Properties, ενώ ηπιότερη πτώση σημειώνουν μετοχές όπως ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, Coca Cola HBC, Aegean Airlines και ΑΔΜΗΕ.

Αντιθέτως, ήπια ανοδικά αλλά χωρίς κανένα βάθος και κανένα momentum κινούνται οι Eurobank, ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ και Viohalco.

Στο χώρο του Mid Cap η εικόνα είναι μεικτή. Ξεχωρίζει με έμφαση η Intralot έχοντας κέρδη άνω του 3% με σημαντικό όγκο 306 χιλ. τεμάχια, ενώ κέρδη άνω του 1% έχουν επίσης μετοχές όπως Attica Bank, ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος και ΚΛΜ. Ηπιότερη άνοδο σημειώνουν οι Ελλάκτωρ, Intracom Holdings και Κρι Κρι.

Πτωτικά, με απώλειες 5,88% κινείται η Νηρέας, στο -2,83% η MLS Πληροφορική και στο -1,23% η Πλαίσιο Computers.

Στην ευρύτερη αγορά, κάποια κινητικότητα παρατηρείται σε τίτλους όπως Βιοτέρ, Πλαστικά Θράκης, Attica Συμμετοχών, Centric και ΕΚΤΕΡ, ενώ υποχωρούν οι Σελόντα, Quality & Reliability, Briq Properties, Κορέλλου και ΙΑΣΩ. Στο σύνολο της αγοράς, η εικόνα μετά τη διακοπή έχει αλλάξει και είναι υπέρ των πωλητών, καθώς 24 μετοχές ενισχύονται, έναντι 48 που υποχωρούν.

Διαβάστε ακόμα:

- Διεκόπη για μία ώρα η συνεδρίαση στο Χ.Α. - Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα