Απουσία πωλητών στο Χ.Α. και νέα άνοδος προς τις 620 μονάδες

Δευτέρα 07 Ιανουαρίου 2019, 13:13 - Τελευταία ενημέρωση: 16:23
-A +A

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Θετικά ξεκινά την πρώτη συνεδρίαση της 2ης εβδομάδας του έτους το ελληνικό χρηματιστήριο, σε μια προσπάθεια να καλύψει μέρος του χαμένου εδάφους του ιδιαίτερα πτωτικού Δεκέμβρη.

Στην αγορά δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο momentum ούτε σημαντική αλλαγή της ψυχολογίας, απλώς στη ζώνη των 600 μονάδων βγήκαν κάποια αντανακλαστικά αυτοσυντήρησης και άμυνες, οπότε έκτοτε ο Γενικός Δείκτης «χτίζει» ελαφρώς καλύτερα τεχνικά δεδομένα.

Κύριο χαρακτηριστικό και της σημερινής συνεδρίασης είναι η απουσία πωλητών, κάτι που επιτρέπει σε blue chips να βελτιώνουν την εικόνα τους, ενώ και σήμερα οι συναλλαγές είναι πολύ μειωμένες, συγκριτικά με τα δεδομένα του Δεκέμβρη. Γενικότερα, το 2019 έχει μπει με περαιτέρω μείωση των συναλλαγών στο Χ.Α.

O Γενικός Δείκτης κάνει προσπάθεια επανελέγχου της περιοχής των 620 μονάδων ευρισκόμενος στις 619 μονάδες με άνοδο 0,55%, ενώ η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται μόλις στα 15 εκατ. ευρώ, μετά από έξι και πλέον ώρες συνεδρίασης!

Στον Large Cap ξεχωρίζει η Τέρνα Ενεργειακή με άνοδο 3,91%, ενώ άνω του 3% ενισχύονται επίσης οι Ελλάκτωρ και ΔΕΗ. Καλή εικόνα με άνοδο άνω του 2% έχει η Σαράντης, ενώ άνω του 1% ενισχύονται μετοχές όπως ΕΛΠΕ, Εθνική, Jumbo, Aegean Airlines, Eurobank, Grivalia Properties, Lamda Development και ΑΔΜΗΕ.

Στο χώρο του Mid Cap η εικόνα είναι επίσης καλή, έστω και με μικρές συναλλαγές. Ξεχωρίζει η αντίδραση της Intralot άνω του +5%, ενώ κέρδη άνω του 2% έχουν επίσης οι MIG, Intracom Κατασκευές, Ικτίνος και ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος. Μόνο Νηρέας και Attica Bank είναι σε αρνητική τροχιά στον Mid Cap.

Στην ευρύτερη αγορά, κινητικότητα και κέρδη παρατηρούνται σε τίτλους όπως Σελόντα, Reds, Γ.Ε. Δημητρίου, Μοτοδυναμική, Δρομέας, Profile και Inform Λύκος, ενώ πιέζονται μετοχές όπως Audiovisual (προέρχεται από ράλι άνω του 70% σε ελάχιστες συνεδριάσεις), ΑΝΕΚ, Αλουμύλ, Ελγέκα και Κρέτα Φαρμα. Στο σύνολο της αγοράς, 64 μετοχές ενισχύονται έναντι 29 που υποχωρούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως το δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου της Κρέτα Φαρμ κατά 1,2 εκατ. ευρώ, υποχωρεί σήμερα σε ποσοστό 65,28% με όγκο 24.796 τεμάχια!

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 15/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα