Συντήρηση και στάση αναμονής πέριξ των 700 μονάδων στο Χ.Α.

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, 12:15 - Τελευταία ενημέρωση: 16:17
-A +A

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Την εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών «αντιγράφει» σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, σε μια συνεδρίαση σταθεροποίησης, αφομοίωσης κεκτημένων αλλά και αναζήτησης των νέων ισορροπιών, πέριξ των 700 μονάδων.

Οι ευρωπαϊκές αγορές, τόσο οι… μεγάλες DAX, FTSE 100 και CAC 40 όσο και αυτές του ευρωπαϊκού νότου τηρούν στάση αναμονής, εν μέσω εξαιρετικά μικρών διακυμάνσεων, μείωσης πρωτοβουλιών και συρρίκνωσης τζίρων.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, το Χ.Α. που έτσι κι αλλιώς είναι μια μικρή, περιφερειακή αγορά, κινείται σε ρυθμούς συσσώρευσης και πιθανότατα «χώνευσης» των τρεχόντων επιπέδων, μετά από μια εβδομάδα διόρθωσης που ήταν απαραίτητη για την ισορροπία του συστήματος.

Ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται στις 705 μονάδες με άνοδο 0,28%, ενώ η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 16 εκατ. ευρώ, κινούμενη σε ήπιο γενικά τέμπο.

Στις τράπεζες σήμερα η εικόνα είναι ουδέτερη, με εναλλαγές προσήμων και γενικώς εικόνα χωρίς ιδιαίτερο στίγμα, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται τα περισσότερα blue chips του Large Cap. Ξεχωρίζει σήμερα η ΔΕΗ με άνοδο άνω του 4,5%, άνω του 2% ενισχύεται η Lamda Development, ενώ άνω του 1% κερδίζουν οι Ελλάκτωρ, Grivalia Properties, ΑΔΜΗΕ και ΟΛΠ. Πτωτικά στον FTSE 25 κινούνται οι ΕΛΠΕ, Πειραιώς, Alpha Bank και Σαράντης.

Στο χώρο του Mid Cap ξεχωρίζει η αυξημένη κινητικότητα στον όμιλο Intracom με τη μητρική να κερδίζει 8%, την Intrakat +8,80% και την Intralot +4,02%. Καλή εικόνα για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση για την Κέκροπας που μετά το χθεσινό +13,82% ενισχύεται σε ποσοστό 6,94%.

Καλή εικόνα στο μεσαίο χώρο έχει επίσης η MIG που κερδίζει 2,25%, η Κλουκίνας Λάππας +2,99%, Τεχνική Ολυμπιακή +1,39%, Cenergy Holdings +1,09% και Attica Bank +0,99%.

Στην ευρύτερη αγορά, κινητικότητα παρατηρείται σε τίτλους όπως Αλουμύλ, Audiovisual, Profile, ΙΑΣΩ, Ιατρικό Αθηνών και Quality & Reliability. Στο σύνολο της αγοράς, 48 μετοχές ενισχύονται έναντι 29 που υποχωρούν.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα