Νέα πτώση έως 8% στις τράπεζες, κάτω από τις 700 μονάδες το Χ.Α.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, 12:30
-A +A

 

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Κλιμακώθηκαν μετά τις 15:45 μ.μ. οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές, με αποτέλεσμα να χαλάσει – εκ νέου – η εικόνα στο μεγαλύτερο τμήμα του FTSE 25, ενώ ο Γενικός Δείκτης πλέον απώλεσε το ψυχολογικό όριο των 700 μονάδων.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης πλέον έχει κατέλθει στις 692 μονάδες με ισχυρή πτώση 1,82%, ενώ η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 25 εκατ. ευρώ.

Στις τράπεζες καταγράφεται νέο ισχυρότατο «άδειασμα», καθώς χάνουν και με το παραπάνω ότι κέρδισαν στη χθεσινή αντίδραση, πιστοποιώντας τα μεγάλα, εγγενή προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα εγχώρια τοξικά και τα κόκκινα δάνεια.

Η Εθνική υποχωρεί κατά 8,24% ευρώ έχοντας χάσει και 2 ευρώ ενώ από την ημέρα του reverse split δέχεται ισχυρότατες πιέσεις. Η Alpha Bank υποχωρεί κατά 7,31%, η Πειραιώς κατά 7,06% και η Eurobank κατά 6,79%.

Εκτός των άλλων, οι τράπεζες επηρεάζονται αρνητικά από το μπαράζ εκθέσεων ξένων οίκων όπως Deutsche Bank και Citi που μειώνουν εκτιμήσεις για κέρδη και «κόβουν» τις τιμές στόχους.

Αλλαγμένη είναι η εικόνα και στο χώρο των blue chips, όπου η ΔΕΗ δέχεται συντριπτικές πιέσεις σε ποσοστό 5,94%, ενώ άνω του 1% υποχωρούν μετοχές όπως ΟΠΑΠ, Jumbo, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ. Αντιθέτως, στήριγμα παρέχουν οι Coca Cola HBC, ΕΛΠΕ, Viohalco, Aegean Airlines, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΧΑΕ.

Αλλαγμένη είναι η εικόνα και στο χώρο του Mid Cap όπου σημαντικές πιέσεις δέχονται οι Attica Bank, MIG, MLS, Ελλάκτωρ, Intracom Κατασκευές, ΟΛΘ και Τεχνική Ολυμπιακή, ενώ σε θετικό έδαφος είναι μετοχές όπως Ικτίνος (αξιοσημείωτη συμπεριφορά εδώ και καιρό), ΕΥΑΘ, J&P Άβαξ και Κρι Κρι. Στο σύνολο της αγοράς, 29 μετοχές ενισχύονται έναντι 62 που υποχωρούν.

 

 

 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 24/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα