Συνεδρίαση μικρών διακυμάνσεων στην Wall Street

Συνεδρίαση μικρών διακυμάνσεων στην Wall Street

Με μικτά πρόσημα και μικρές διακυμάνσεις ολοκλήρωσανΒ οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, διαγράφοντας το μεγαλύτερο μέρος των κερδών που σημείωναν στην αρχή της συνεδρίασης καθώς επανήλθαν οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, οΒ βιομηχανικός δείκτης Dow JonesΒ παρόλο που στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασηςΒ είχε θετικό πρόσημο τελικά ολοκλήρωσεΒ με οριακέςΒ απώλειες μόλις 10 μονάδων ή 0,03% στιςΒ 29.186 μονάδες. ΟΒ διευρυμένος S&P 500 έκλεισε με οριακά κέρδη 0,03% στιςΒ 3.321Β μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που ενισχύθηκε κατά 0,14% και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στιςΒ 9.383Β μονάδες.

Θετική επίδραση στις κινήσεις της αμερικανικής αγοράς άσκησε σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τη μετοχή τηςΒ ΙΒΜ να σημειώνει ισχυρά κέρδη 3,4% μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμήςΒ έχουν δημοσιεύσει τα τελευταία τριμηνιαία τους αποτελέσματα πάνωΒ από το 10% των εταιρειών του διευρυμένου δείκτη S&P 500, με τοΒ 75% εξ αυτών να έχει παρουσιάσει μεγαλύτερα των προβλέψεων κέρδη.

Τα κέρδη της συνεδρίασης ωστόσο μετριάστηκαν από τις ανησυχίες για τον τον κοροναϊό που ξέσπασε στην Κίνα και τονΒ ΠαγκόσμιοΒ ΟργανισμόΒ ΥγείαςΒ (ΠΟΥ) να μεταθέτει για αύριο την απόφασή του για το αν θα κηρύξειΒ παγκόσμιο συναγερμό.

Ειδικότερα, κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασηΒ οΒ γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, δήλωσε ότι δεν είναι έτοιμος ακόμα να αποφασίσει και για αυτό θα παρατείνει για μία ημέραΒ τις συζητήσεις των ειδικών της επιτροπής που εξετάζει την υπόθεση.

«Η απόφαση του να κηρυχθεί ή όχι επείγουσα κατάσταση για τη δημόσια υγεία διεθνούς εμβέλειαςΒ είναι μια απόφαση που θα ληφθεί με μεγάλη σοβαρότητα και δεν είμαι έτοιμος αυτή τη στιγμή, παρά μόνο όταν λάβω τις διαθέσιμες αποδείξεις», ανέφερεΒ ο κ.Β Γκεμπρεγιέσους.

Σημειώνεται ότι χτες είχε εντοπιστεί τοΒ πρώτο κρούσμαΒ επί αμερικανικού εδάφους, οδηγώντας στην άσκησηΒ ισχυρώνΒ πιέσεωνΒ κυρίως στις μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με κλάδους των παγκόσμιων ταξιδιωτικών μετακινήσεων (ξενοδοχεία, αεροπορικές, κλπ).