Συνεδρίαση με σφραγίδα Viohalco

Συνεδρίαση με σφραγίδα Viohalco

Με πρωταγωνιστή τον όμιλο Viοhalco και δη τις εισηγμένες Βιοχάλκο και Cenergy κινήθηκε σήμερα το ΧΑ, μετά τις εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της δεύτερης με τη γαλλική Nexans για τη σύμπραξη στον τομέα παραγωγής καλωδίων.

Έτσι, εν αναμονή των εξελίξεων υπήρξε αναστολή διαπραγμάτευσης στις δύο μετοχές (με μικρή καθυστέρηση και στα παράγωγα αυτών), κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έως τις 15:45, όταν και η κανονικότητα επανήλθε ακολουθούμενη από έντονη μεταβλητότητα, λόγω και τις δυσκολίας να αναγνωσθούν οι όροι με βάση την περιορισμένη για την ώρα πληροφόρηση. Από την άλλη η προσέγγιση δύο μεγάλων βιομηχανικών ομίλων διεθνούς διαμετρήματος, πιστοποιεί ότι τα ελληνικά βιομηχανικά assets προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον μεγάλων παικτών της πραγματικής οικονομίας.

Από τη μία η Cenergy βρίσκεται ήδη σε υψηλά κίνησης, και όσο δεν χάνει τα 1,4 ευρώ δεν προβληματίζεται, ενώ έχει κοντινές στηρίξεις 1,58 και 1,51 ευρώ. Η Viochalco, από την άλλη «πλήρωσε» τον αρχικό στόχο στα 3,54 ευρώ, λίγα λεπτά πριν μπει σε αναστολή, από όπου και διόρθωσε έντονα προς τις πρώτες στηρίξεις 3,36 ευρώ (επόμενη 3,24).

Κατά τα λοιπά, το θετικό κλίμα δεν φαίνεται να χάλασε, και οι χαμηλοί όγκοι μάλλον οφείλονται στο μούδιασμα της αγοράς κατά την αναστολή των εισηγμένων αλλά και στις μερικές πωλήσεις από τα υπερκέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων. Οι τράπεζες παραμένουν επιθετικά ανοδικές, με πολύ καλά διαγράμματα που προδιαθέτουν για τη συνέχιση, ο Τιτάνας συνέχισε απτόητος όντας ήδη σε περιοχή ανοδικής τάσης, ενώ και τα ΕΧΑΕ είχαν ενδιαφέρουσα συμπεριφορά καθώς τεχνικά διέσπασαν καθοδική τάση και τίμησαν την επιβεβαίωση στα 2.78.

Ο Σαράντης πατάει σε σημαντικές στηρίξεις στο 8.85 έχοντας ιδιαίτερα συμπαγές γράφημα, όπως και οι ΓεκΤέρνα και Τέρνα Ενεργειακή που παραμένουν ακλόνητες παρά τις μέτριες ρευστοποιήσεις στο ταμπλό. Ο πρώτος, σε αντιδιαστολή με τον έως πρότινος συσχετισμένο Παπουτσάνη, φαίνεται να υποαποδίδει αυτού, καθώς ο Παπουτσάνης συνεχίζει την επαφή του με τα ιστορικά του υψηλά.

Από τις μικρότερες, η Frigoglass έχει πολύ επιθετικό αγοραστή κάνοντας δεύτερο συνεχόμενο limit up (20%), ενώ και η Πετρόπουλος συνεχίζει την προσπάθεια προσέγγισης του κοντινού στόχου των 5.7 ευρώ με απώτερο την επαναφορά άνω των 6,3.

Στην αγορά ομολόγων, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον για το εισηγμένο της Κοραλ (Shell) έχοντας μαζέψει από την αρχή της εβδομάδας 490 ομολογίες με τιμή λίγο πάνω από 1000 ευρώ η μία. Το ομόλογο της Αεροπορίας Αιγαίου συνεχίζει να είναι θετικό -όπως αναμενόταν- καταγράφοντας ενδοσυνεδριακά και 94,5. Τέλος, το spread του 10ετούς στέκεται στις 130 μ.β. χωρίς να προεξοφλεί κάποια έκπληξη, εμπνέοντας αισιοδοξία για τη συνέχιση. Δεν πρέπει να λησμονείται, δε, ότι παραδοσιακά, οι απότομες διορθώσεις με χαμηλό όγκο συναλλαγών κόντρα σε μία ανοδική τάση είναι φυσιολογικές και ενδυναμώνουν την εικόνα μιας υγιούς ανόδου.

* Αποποίηση Ευθύνης: Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.