Συνεδρίαση αναμονής στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Συνεδρίαση αναμονής στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Με μικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς αμερικανική αγορά τήρησε στάση αναμονής εν μέσω έλλειψης εξελίξεων στο θέμα των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ - Κίνας και τη σύναψη της «πρώτης φάσης» που έχει προαναγγείλει ο πρόεδρος Τραμπ.

Ειδικότερα, μία μέρα μετά τα νέα ιστορικά υψηλά που σημείωσαν Dow Jones και Nasdaq, ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε ουσιαστικά αμετάβλητος με -0,01% στις 27.491 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός υποχώρησε κατά 0,29% ολοκληρώνοντας στις 8.410 μονάδες. Οριακή άνοδο 0,07% κατέγραψε ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 που έκλεισε στις 3.076 μονάδες. 

Στη βασική είδηση της ημέρας που προκάλεσε επιφυλάξεις στην αμερικανική αγορά, η συνάντηση ανάμεσα πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Ζινπίνγκ για να υπογράψουν την πρώτη φάση της πολυαναμενόμενης ενδιάμεσης εμπορικής συμφωνίας, ενδέχεται να καθυστερήσει μέχρι και τον Δεκέμβριο, ανέφερε στο Reuters ανώτατος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ανέφερε ότι ακόμα υπάρχει η πιθανότητα να μην ολοκληρωθεί η «πρώτη φάση» της ενδιάμεσης συμφωνίας που στοχεύσει στον τερματισμό του 18μηνου Σινο-αμερικανικού εμπορικού πολέμου, ωστόσο πρόσθεσε πως οι πιθανότητες είναι περισσότερες στο να επιτευχθεί μια συμφωνία.

Σημειώνεται ότι οικονομολόγοι του ΟΗΕ ανέφεραν σήμερα σε έκθεσή τους ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου, είναι επιβλαβής και για τους δυο έχοντας κοστίσει το πρώτο εξάμηνο του 2019 στην Κίνα 35 δισ. δολάρια ενώ ταυτόχρονα έχουν επιβαρυνθεί με ακριβότερα προϊόντα τόσο οι αμερικάνικές εταιρείες όσο και οι καταναλωτές.

Στα επιχειρηματικά νέα, η Xerox Holdings εξετάζει την εξαγορά της κατασκευάστριας προσωπικών υπολογιστών και εκτυπωτών HP, της οποίας η κεφαλαιοποίηση σήμερα υπολογίζεται σε 27 δισ. δολάρια. Στο απόηχο της είδησης η μετοχή της Xerox κατέγραψε άνοδο 3,6% ενώ ακόμα μεγαλύτερα κέρδη 6,4% πραγματοποίησε ο τίτλος της HP.