Συνεχίζουν το ράλι τα ομόλογα

Συνεχίζουν το ράλι τα ομόλογα

Συνεχίζουν τη θετική τους πορεία τα ελληνικά ομόλογα, καθώς πέρα από το θετικό momentum που έφερε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με τους επενδυτές να προβλέπουν σχηματισμό κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, έλαβαν επιπλέον ώθηση από τις προσδοκίες για νέα μέτρα ενίσχυσης της οικονομικής δραστηριότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Ειδικότερα, η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 2,873% καταγράφοντας πτώση 1,5%, ενώ ράλι  σημειώνει το 5ετές ομόλογο με την απόδοσή του να υποχωρεί έως και κατά 3,5%, έχοντας πέσει σε νέο ιστορικό χαμηλό κάτω από το 1,7%.

Τα ελληνικά ομόλογα επωφελούνται εν πολλοίς από το ευρύτερο θετικό κλίμα που διαμορφώνεται σήμερα για τους ευρωπαϊκούς τίτλους και αποδίδεται κατά βάση στις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος ανέβαλλε την αύξηση των επιτοκίων τουλάχιστον έως το πρώτο εξάμηνο του 2020 και άφησε ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω μέτρα τόνωσης της αγοράς.

Ενδεικτικό είναι ότι πέρα από τους ελληνικούς τίτλους, σε ιστορικά χαμηλά βρέθηκαν οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων οκτώ ακόμα χωρών της ευρωζώνης.