Συνεχίζουν την «κατρακύλα» οι ευρωαγορές

Συνεχίζουν την «κατρακύλα» οι ευρωαγορές

Ισχυρές απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι σχετικά με την νευρικότητα που παρουσίασαν τις τελευταίες ημέρες οι παγκόσμιες αγορές.

Η γενικευμένη αστάθεια που παρουσιάζεται στις αγορές αποδίδεται κυρίως στον συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τις εμπορικές τους σχέσεις, ενώ ειδικά στην Ευρώπη σημαντικές ανησυχίες στους επενδυτές εγείρει το ανοιχτό μέτωπο μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών για τον ιταλικό προϋπολογισμό.

Σ'' αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 1,39% στις 350.13 καθώς όλοι οι κλάδοι που δραστηριοποιούνται σε αυτόν κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος.

Στα ταμπλό, αρνητικά πρόσημα παρουσίασε ο βρετανικός FTSE 100 που υποχώρησε κατά 0,90% στις 6.851 μονάδες, ενώ στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο DAX της Γερμανίας καθώς έχασε κατά 0,83% στις 11.051 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία, πτώση σημείωσε και ο CAC 40 κατά 1,29% στις 4.896 μονάδες.

Στην περιφέρεια, καθοδικά κινήθηκε και η Ιταλία καθώς απώλειες κατέγραψε ο FTSE IB κατά 0,48% στις 18.422 μονάδες όπως και η Ισπανία με τον IBEX 35 να «κλείνει» με απώλειες ύψους 0,62% στις 8.624 μονάδες.

Τέλος, σε αρνητικό έδαφος βρέθηκε και ο PSI 20 της Πορτογαλίας που υποχώρησε κατά 1,50% στις 4.893 μονάδες.

Σε εταιρικό επίπεδο, τις χειρότερες επιδόσεις κατέγραψε η μετοχή της Valeo με βουτιά 21,02%, μετά τα αρνητικά αποτελέσματα τριμήνου που παρουσίασε ο γάλλος προμηθευτής εξαρτημάτων αυτοκινήτων.

Η μετοχή της σουηδικής Electrolux υποχώρησε κατά σχεδόν 4,39% μετά την αρνητική αναθεώρηση του outlook των ετήσιων πωλήσεών της, στο οποίο προχώρησε σήμερα.

Αντίθετα, πολύ καλή απόδοση παρουσίασε η φινλανδική πετρελαϊκή Neste έπειτα από τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που κατέγραψε, με την μετοχή της ενισχύεται κατά σχεδόν 10,5%.