Συνεχίζουν ανοδικά οι ευρωαγορές καθώς σταθεροποιούνται τα ομόλογα

Συνεχίζουν ανοδικά οι ευρωαγορές καθώς σταθεροποιούνται τα ομόλογα

Με κέρδη διαπραγματεύονται και σήμερα οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών τίτλων δείχνουν τάσεις σταθεροποίησης, έχοντας υποχωρήσει από τα υψηλά της προηγούμενης εβδομάδας που προκάλεσαν αναταράξεις εγείροντας πληθωριστικούς φόβους.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,67% στις 416 μονάδες, με ώθηση από τις αποδόσεις του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας που ενισχύεται κατά 2,1%.

Παρομοίως, με άνοδο 0,95% κινείται και ο γερμανικός DAX που βρίσκεται στις 14.171 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει επίσης άνοδο 1,2% στις 6.683 μονάδες, όπως και ο γαλλικός CAC 40 που κερδίζει 0,83% στις 5.852 μονάδες,

Όσον αφορά τους δείκτες της περιφέρειας, ο ισπανικός IBEX 35 που ενισχύεται κατά 1% κινούμενος στις 8.441 μονάδες, ενώ στην Ιταλία ο FTSE MIB κερδίζει 0,9% στις 23.294 μονάδες.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την πορεία των αποδόσεων των αμερικανικών τίτλων, οι οποίες δείχνουν να έχουν σταθεροποιηθεί μακριά από τα υψηλά της περασμένης εβδομάδας, όταν το δεκαετές ΗΠΑ είχε φτάσει στο 1,6%.

Πλέον ο τίτλος βλέπει την απόδοσή του να παραμένει σταθερά πέριξ του 1,4%, το οποίο δεν προκαλεί ιδιαίτερες ανησυχίες για την πορεία του πληθωρισμού στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Παράλληλα, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ενισχύθηκε οριακά κατά 0,2% τον Φεβρουάριο σε σχέση με το μήνα που είχε προηγηθεί, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ συνεχίζει να διατηρείται αρκετά χαμηλότερα από το στόχο της ΕΚΤ.

Σε εταιρικό επίπεδο, η Kion Group πραγματοποιεί ράλι 6,5% και βρίσκεται στην κορυφή των ταμπλό, ενώ αντίθετα η Hellofresh υποχωρεί κατά 6,5%, μετά την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων τους.