Συνεχίζονται οι απώλειες στην Ασία - Βουτιά 6% ο Nikkei

Συνεχίζονται οι απώλειες στην Ασία - Βουτιά 6% ο Nikkei

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν για ακόμα μία ημέρα οι ασιατικές αγορές, καθώς η ραγδαία εξάπλωση του νέου κορονοϊού σε ολόκληρο τον πλανήτη οδηγεί την παγκόσμια οικονομία σε αχαρτογράφητα ύδατα και προκαλεί τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή πτώση του τελευταίου αιώνα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες η Wall Street κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της από το κραχ του 1987 και μία από τις χειρότερες ημέρες συναλλαγών της ιστορία της, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να χάνει 2.350 μονάδες.

Ο απόηχος στις Ασιατικές αγορές είχε σημαντικές διακυμάνσεις, με τα χρηματιστήρια της κεντρικής Κίνας να ελέχθουν προς το παρόν τις απώλειες σε επίπεδα του 1,5% έως 2,5%, ενώ στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 πραγματοποίησε βουτιά 6% και έκλεισε στις 17.431 μονάδες έχοντας εισέλθει ήδη από χθες σε bear market.

Παράλληλα, στη Νότια Κορέα ο Kospi χάνει 3,43% και υποχωρεί σε χαμηλό 52 εβδομάδων στις 1.771, όπως και στην Σιγκαπούρη όπου ο FTSE Straits Times καταγράφει απώλειες 2% και κινείται στις 2.625 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί η πορεία του S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, ο οποίος ολοκλήρωσε με κέρδη 4.4% στις 5.539 μονάδες, αφότου όμως είχε φτάσει να βυθίζεται έως και 8% κατά τη διάρκεια των συναλλαγών του.

Σε εταιρικό επίπεδο τις μεγαλύτερες απώλειες τις καταγράφουν οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών, με τον τίτλο της Qantas Airways να πραγματοποιεί βουτιά 12,64%, τις ιαπωνικές Japan’s ANA Holdings και Japan Airlines να χάνουν 5,26% και 9.1% αντίστοιχα, όπως και η νοτιοκορεατική Korean Air Lines που σημείωσε απώλειες 3,7%.