Συνεχίζεται το ράλι του Ιουνίου στη Wall Street

Συνεχίζεται το ράλι του Ιουνίου στη Wall Street

Με θετικά πρόσημα διαπραγματεύονται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, συνεχίζοντας το ράλι του Ιουνίου, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές ανέκαμψαν μετά τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης.

Σε αυτό το κλίμα ανοδικά κινείται ο βιομηχανικός Dow Jones που ενισχύεται κατά 115,64 μονάδες ή 0,44% στις 26.120 μονάδες όπως και ο S&P 500 που κερδίζει 13,57 μονάδες ή 0,48% στις 2.892 μονάδες.

Τέλος, θετικά πρόσημα εμφανίζει και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημειώνει κέρδη 0,66% ή 49,65 μονάδες στις 7.521 μονάδες.

Την ίδια ώρα, οι παρατεταμένες εμπορικές εντάσεις, κρατούν επιφυλακτικούς τους επενδυτές καθώς οι προσδοκίες ότι θα ολοκληρωθεί μια συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, στο περιθώριο της συνάντησης της G-20 στις 28-29 Ιουνίου, έχουν εξασθενίσει.

Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τράμπ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Κινέζο Πρόεδρο αυτόν τον μήνα παρά τις απειλές του να κλιμακώσει τον εμπορικό πόλεμο, θέτοντας νέους δασμούς σε όλες σχεδόν τις κινεζικές εισαγωγές που δεν έχουν ήδη επηρεαστεί μέχρι στιγμής.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν απότομα λίγο μετά τις εκρήξεις των δύο τάνκερ, από αδιευκρίνιστους ακόμα λόγους, στον κόλπο του Ομάν. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, το συμβάν αυτό αλλά και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή ενδεχομένως να επηρεάσει την αγορά πετρελαίου και να προκαλέσει μείωση της προσφοράς.

Ακόμη, οι μετοχές της Applied Materials και της Micron Technology ενισχύονται κατά 0,7% και 0,8% αντίστοιχα. Οι μετοχές της Apple κινούνται ανοδικά κατά 0,4%.

Οι μετοχές της Disney συνεισέφεραν στα κέρδη, καθώς αυξήθηκαν περισσότερο από το 1%, αφού ένας αναλυτής στην Morgan Stanley αύξησε τον στόχο τιμών του στο απόθεμα στα 160$ ανά μετοχή, από 135$.