Συνεχίζεται το ράλι του χρυσού - Σε νέο υψηλό 7ετίας

Συνεχίζεται το ράλι του χρυσού - Σε νέο υψηλό 7ετίας

Συνεχίζει το ράλι του ο χρυσός που ανέκαθεν, σ' όλη την ιστορία των επενδύσεων και των οικονομικών δραστηριοτήτων θεωρείται ως το απόλυτο επενδυτικό και αποταμιευτικό «καταφύγιο». Η αβεβαιότητα που υπάρχει στην παγκόσμια οικονομία λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού και των επιπτώσεων που αυτός «μεταγγίζει» σε όλο το οικονομικό και επενδυτικό σύστημα, οδηγεί τους επενδυτές σε στροφή σε πιο ασφαλείς επιλογές, όπως είναι τα ομόλογα και ο χρυσός.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο αμερικανικός οίκος Citigroup αναβάθμισε την πρόβλεψή της για το πολύτιμο μέταλλο στα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά εντός των επόμενων 12- 24 μηνών. Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ο χρυσός ενισχύεται κατά 1,08% και η τιμή του διαμορφώνεται στα 1.637,95 δολάρια ανά ουγγιά! Μάλιστα, η Citigroup σημειώνει ότι το προσεχές διάστημα ο χρυσός θα φτάσει τα 1.700 δολάρια ανά ουγκιά.

Θυμίζουμε ότι στα σημερινά επίπεδα, ο χρυσός είχε να φτάσει από τον Φεβρουάριο του 2013, που σημαίνει ότι βρίσκεται σε υψηλά 7ετίας. Παράλληλα, το ράλι αυτής της εβδομάδας είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί το τελευταίο εξάμηνο.