Συνεχίζεται το ράλι των ελληνικών ομολόγων

Συνεχίζεται το ράλι των ελληνικών ομολόγων

Αμείωτη διατηρείται η δυναμική των ελληνικών τίτλων, οι οποίοι επωφελούμενοι το ευνοϊκό κλίμα στις διεθνείς αγορές είδαν τις αποδόσεις τους να υποχωρούν ακόμα περισσότερο και να καταγράφουν νέα ιστορικά χαμηλά.

Ειδικότερα, η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου, μετά το ρεκόρ 1,425% που κατέγραψε χθες, σήμερα βρέθηκε να διαπραγματεύεται σε νέο χαμηλό στο 1,373%.

ομόλογο

Πηγή γραφήματος Investing.com:

Στην πορεία ωστόσο η απόδοσή του κινήθηκε ανοδικά, αλλά παραμένει στο εξαιρετικά χαμηλό 1,38%, καταγράφοντας πτώση 0,58%.

Σε παρόμοιο ρυθμό κινείται και 15τής τίτλος, ο οποίος βλέπει την απόδοσή του στο 1,801%, ενώ νωρίτερα είχε σπάσει και το φράγμα του 1,8 υποχωρώντας στο 1.796%.

Οι επενδυτές στρέφονται ξανά στα ομόλογα της Ευρωζώνης καθώς οι διατηρούνται ανησυχίες για το Brexit και το outlook της παγκόσμιας οικονομίας. 

Την ίδια ώρα, η επανεκκίνηση του QE δίνει γενικότερη ώθηση στους ευρωπαϊκούς τίτλους, ενώ στην Ελλάδα βελτιώνεται το οικονομικό κλίμα και οι κινήσεις της κυβέρνησης, με επίκεντρο μια μεταρρυθμιστική ατζέντα και φιλικές προς τις επενδύσεις πολιτικές, διευκολύνουν την ταχύτερη αποκατάσταση της επενδυτικής εμπιστοσύνης.